~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, March 17, 2009

Saturday's Activity!~

Sabtu baru ni, penuh gak activity.. pepagi lagi dah memasak, mana taknya, jemput jiran dekat kami makan tengahari dirumah.. family Bro Shahrin & Kak Siti Fatimah dgn anak mereka Danish & Sarah..


Masak biasa2 je, nasi putih, ayam blackpaper, sayur campur, buah apple & limau serta kek batik! berselera betul masing2, best agaknya makan ramai2.. Ibrahim pun suka bukan main, jumpa kawan dpt main sama2, hehe..

Malam plak, rumah mereka menjadi hos utk ceramah mingguan bersama warga2 MCCH, ceramah disampaikan oleh Ustaz Shah berkaitan niat, sedeqah, zakat & mcm2 lagi.. mama pergi dgn ibrahim dihantar oleh babah.. ramai juga yg hadir, penuh gak rumah..

Biasanya jika ada ceramah2 begini diadakan, port luck amat2 dialukan, so mama bawala kek batik tu, hehe.. Kak Siti sbg tuan rumah masak Laksa Johor, wah memang sedap!! pedas & enak, sampai ada gak yg tak dapat.. takperla yg tak dapat ada byk lg makanan lain, nasi goreng, muffin, tart buah2an & etc..

Ibrahim memula je behave, bila dah boring mulala start activity dia sendiri, hehe.. duduk pula dekat dgn makanan, asik nak makan je, sekejap kang nak biskut, pastu muffin plak, hehe.. bagus juga, time mama makan dia dah tak kacau dah, maybe sbb dah kenyang.. lepas mkn kitaorg pun call babah suh jemput nak balik..

No comments: