~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, December 21, 2010

Aishah @ 3 months!~


Alhamdulillah, sekejap je kan masa berlalu.. Aishah pun dah 3 bulan lebih.. Antara beberapa aktiviti yang kami lakukan utk Aishah selepas pulang ke Malaysia :-

29/11/2010,

10.00am - Jabatan Pendaftaran Negara Putrajaya - pergi register Mykid Aishah.. sebab Aishah lahir di UK, kami kena pergi ke Kaunter Kewarganegaraan Tingkat 1, bukan di tingkat 3.. punyala penat kami dari Tingkat 2, ke Tingkat 3, last sekali kat tingkat 1 plak.. akhirnya dapatla buat Mykid.. insyaAllah siap sebulan dari tarikh buat, 29/12/2010

6.00pm - Sunatkan Aishah di Azzahra Bangi - alhamdulillah, nangis tak lama, jumpa doktor perempuan kt outpatient klinik je.. terus tanya utk BCG immunization sekali, tp sbb dah tutup, kenala pergi keesokan harinya..

30/11/2010, 10.00am - Immunization - BCG for at birth & HEP B 1st dose - Azzahra Bangi - yang BCG kena naik kt Ward nursery, nurse kt situ yg inject, yang HEP B 1st dose, di Outpatient klinik je, jumpa doktor lelaki plak..

09/12/2010, 11.00am - Immunization for 3 months - Poliklinik Annur BTHO, klinik ni dekat je dgn rumah, doktor lelaki, check perkembangan Aishah sekali, alhamdulillah semuanya ok- waktu ni berat Aishah dah 5.25kg

sekarang ni Aishah dah sibuk mengereng2, cuma tak pass lagi nak meniarap.. kekadang tido pun mengereng, hehehe.. senyum girang bila diagah, hehehe alhamdulillah semoga Aishah membesar dgn sihat sejahtera hendaknya, insyaAllah :)

Sunday, December 12, 2010

Alhamdulillah, selamat sampai di tanahair tercinta!~

Setelah 2 tahun 2 bulan 2 minggu & 6 hari kami di Manchester, alhamdulillah, selesaila segala urusan kami dibumi UK.. marilah sambung perjuangan di tanahair tercinta! hehe..


Kami selamat tiba di KLIA 26/11/2010 yg lepas sempena hari jadi babah! hadiah hari jadi yg paling bermakna! :) Kami naik Emirates airline, dari Manchester Airbus 380 & dari Dubai Boeing 777.. first time pula buat Aishah yg baru 2 bulan 1/2 menaiki kapal terbang, alhamdulillah, semuanya ok cuma, ada satu bag kami tertinggal kt Dubai masa transit, so dpt lambat sehari..


sekarang ni tempoh menyelesaikan segala urusan yg sepatutnya di sini, insyaAllah ada masa mama update lagi! :) terima kasih kepada semua Warga Manchester yg pernah mengenali kami, semoga semuanya success selalu! :)