~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, July 29, 2010

Weekend at Trafford Centre!~

17/7/2010 - Sabtu 2 minggu lepas, kami ke Trafford Centre.. saja jenjalan bawa Ibrahim.. suka betul dia!! sampai2 je tengah hujan renyai2.. dapat parking plak kt open area.. nasib baikla ada payung, takdela Ibrahim & babah kebasahan, hehehe..


ramai betul orang time weekend ni.. puas gakla berjalan.. Ibrahim sibuk nak ice cream.. bila dah dpt baru dia cool!! :) kami sempatla makan kat food court mengisi perut setelah puas berjalan, hehehe.. kali ni makan fish & chip plak.. memang sedap!! tengah lapar pun ye.. 'Harry Ramden's Fish & Chip', harga pun agak berpatutan..

so lepas tu kami pun balikla.. sebelum tu singgah Tesco dulu beli barang..

Friday, July 23, 2010

Hari penyampaian hadiah SKMM & AGM MCCH!~

10/7/2010 - Sabtu bertempat di Abraham Moss High School Canteen, pihak sekolah mengadakan hari penyampaian hadiah bagi sessi persekolahan Sekolah Komuniti Melayu Manchester 2009/2010.. majlis bermula 10 pagi selama sejam.. dengan itu berakhirla sessi persekolahan SKMM bagi sessi 2009/2010..

Setelah itu, majlis disusuli dgn Annual General Meeting MCCH serta perlantikan AJK baru bagi sessi 2010/2011 bagi MCCH, Helwa & SKMM secara mengundi..


Memang meriah!! ramai jugala yg hadir.. kami pun sempatla makan nasi lemak 1gbp sebelum majlis bermula.. alhamdulillah, walaupun tak berapa formal, tp masih lagi berjalan dgn lancar.. tahniah diatas perlantikan baru MCCH, Helwa & SKMM yg dilantik!! :) majlis diakhiri dgn makan tengahari.. lepas makan kami pun balik!

Monday, July 19, 2010

Nursery Registration Day!~

7/7/2010 - Rabu 2 minggu lepas, kami bawa Ibrahim pergi register nursery kat Temple Primary School yang akan bermula Sept ni.. session kami kul 10.50pagi selama satu jam.. so bolehla Ibrahim tengok2 dulu sebelum sekolah bermula nanti..


Lepas register, kami melawatla class roomnya & bleh plak main kt playground diluar kelas tersebut.. alhamdulillah kira okla.. besar juga kelas tu.. dan lebih kurang 4 guru yg mengajar nanti.. suka betul Ibrahim!! ramai kawan.. boleh dikatakan main jela semuanya!! Kami juga ada beli sweater uniform sekolah ni, walaupun tak wajib, sesaja nak buat kenangan, hehhee.. Tak sampai satu jam, kami dah balik.. semoga Ibrahim suka pergi sekolah nanti, insyaAllah :)

Wednesday, July 14, 2010

Jom Tempura!~

Tetiba teringinla plak nak makan tempura, so apalagi.. alang2 ke Win Yip, carila sekali tepung tempura.. mudah je kan.. mama pun buatla tempura mussle, udang, crab stick & sayur kacang buncis.. errmmm.. yum yum!!! sekejap je licin..


pastu cecahnya, sambal kicap pedas!! barula terangkat!!hehe.. berselera sekali kami makan.. memang puas!! :)

Wednesday, July 7, 2010

Aktiviti Hujung Minggu!~

Dah lama gak ni.. 12/6/2010 - Sabtu, sementara mama mengajar kat sekolah, babah bawa Ibrahim pergi service kereta.. Tempat ni agak jauh juga dari rumah kami, sbb tempat biasa tutup.. tp agak bagus sebab ada ruang menunggu, so dptla babah & Ibrahim berehat2 sementara menunggu kereta diservice..


Kemudian sementara menunggu mama habis kelas di Abraham Moss, babah bawa Ibrahim ke Abraham Moss Leisure Centre ada aktivity utk anak2.. so apalagi, Ibrahim pun joinla sekali.. sampaikan mama dah abis kelas pun diorg tak habis lagi.. mama pun pergila juga mencari babah & ibrahim, tp sbb tak tau dimana, mama main redah je sampaila ke swimming pool, hehehe.. tp tak jumpa juga babah & ibrahim.. rupa2nya lain bilik... last2 jumpa ibrahim & babah di car park.. wah exercise betul mama haritu!!




Cerita hujung 2 minggu yg lepas.. 26/6/2010 - Sabtu, mama ada kelas seperti biasa, minggu tu ada ulangkaji utk peperiksaan akhir tahun 3/7/2010.. lepas babah pick up mama, kami bertiga ke Manchester Arndale.. dah lama gakla tak ke Town.. ramai betul manusia, maklumla weekend.. sampai2 je jalan2la kan, masuk kedai keluar kedai..

kemudian ke Arndale Market, mengisi perut!! hehehe.. Kt sini ada byk kedai makan juga.. lebih kurang food court jugala cuma sekali dgn market, jual ikan, buah2an & sebagainya.. Adala beberapa kedai yg halal.. Ibrahim yg beria nak makan ice cream!! kami makan fish n chip & grilled cheese chicken paninis..


Lepas makan sambung lagi jalan2 dalam Arndale.. ingatkan nak keluar ke Market Street, tp tak jadi sbb dah agak lewat, solat Zohor pun belum lg.. kami decide balik rumah jela.. mama rasa dah tak larat!! hehehheh..

Thursday, July 1, 2010

Check up update part 9!~

banyak juga appoinment bulan ni.. so mama summarykan jela kat sini.. sbb follow up je semuanya..


8/6/10 - 10am - NMGH outpatient A
Appoinment dgn doc pakar darah lagi.. alhamdulillah masih darah masih stable tak perlu tindakan lanjut, jumpa balik 3 minggu utk pantauan.. time ni ramai gak org.. & cuaca pun hujan, tengokla ibrahim posing dgn snow cap babah, hehehe..

15/6/10 - 12pm - Ultra Sound department, NMGH
Scan appointment utk kali ke 3, kira dah 27 week.. baby ok & makin membesar!! hehehe.. then lepas tu jumpa gyneacologist plak.. alhamdulillah dpt lagi scan baby on July nanti..

21/6/10 - 9.30am - Cheetham Hill Medical center
appointment with Jennifer, Midwife.. time ni babah & ibrahim hantar mama je pergi check up.. dan tak lama pun.. check heartbeat baby & akan ada follow up meeting lg next August..

29/6/10-9.05 - NMGH Outpatient A
Appointment dgn pakar darah lagi.. alhamdulillah darah ok.. akan jumpa lagi on July on next follow up check up...

Begitula rutin check up mama kt sini, sampaila nak beranak nanti.. semoga dipermudahkan semuanya insyaAllah..