~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, July 7, 2010

Aktiviti Hujung Minggu!~

Dah lama gak ni.. 12/6/2010 - Sabtu, sementara mama mengajar kat sekolah, babah bawa Ibrahim pergi service kereta.. Tempat ni agak jauh juga dari rumah kami, sbb tempat biasa tutup.. tp agak bagus sebab ada ruang menunggu, so dptla babah & Ibrahim berehat2 sementara menunggu kereta diservice..


Kemudian sementara menunggu mama habis kelas di Abraham Moss, babah bawa Ibrahim ke Abraham Moss Leisure Centre ada aktivity utk anak2.. so apalagi, Ibrahim pun joinla sekali.. sampaikan mama dah abis kelas pun diorg tak habis lagi.. mama pun pergila juga mencari babah & ibrahim, tp sbb tak tau dimana, mama main redah je sampaila ke swimming pool, hehehe.. tp tak jumpa juga babah & ibrahim.. rupa2nya lain bilik... last2 jumpa ibrahim & babah di car park.. wah exercise betul mama haritu!!




Cerita hujung 2 minggu yg lepas.. 26/6/2010 - Sabtu, mama ada kelas seperti biasa, minggu tu ada ulangkaji utk peperiksaan akhir tahun 3/7/2010.. lepas babah pick up mama, kami bertiga ke Manchester Arndale.. dah lama gakla tak ke Town.. ramai betul manusia, maklumla weekend.. sampai2 je jalan2la kan, masuk kedai keluar kedai..

kemudian ke Arndale Market, mengisi perut!! hehehe.. Kt sini ada byk kedai makan juga.. lebih kurang food court jugala cuma sekali dgn market, jual ikan, buah2an & sebagainya.. Adala beberapa kedai yg halal.. Ibrahim yg beria nak makan ice cream!! kami makan fish n chip & grilled cheese chicken paninis..


Lepas makan sambung lagi jalan2 dalam Arndale.. ingatkan nak keluar ke Market Street, tp tak jadi sbb dah agak lewat, solat Zohor pun belum lg.. kami decide balik rumah jela.. mama rasa dah tak larat!! hehehheh..

2 comments:

Ija said...

best la bace citer nabilah kat oversea... :)

bile nak balik mesia? rasa cam dah lamaaaa dah pg sana kan?

unique1012 said...

kak ija,
iyeke, hehehe..

a'ah kak, 1 thn lebih sudah.. insyaAllah kak.. nak balik tu semestinya.. tp tk confirm lg bila.. doakanla kami ye :)