~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, December 27, 2009

Jom main snow!~

Selasa (22/12/2009) baru ni, turun lagi snow! lagi tebal lagi dari sebelum ni.. kali ni mmg nak duk dlm rumah je, takde plan pun nak main snow kt luar... tp dlm kul 1.00 tghr camtu, kak siti jiran kami ketuk pintu.. ajak main snow.. kitaorg pun siapla skjp.. ada kawan best skit ye tak, ibrahim pun excited "nak play snow!" heheehe..


bila keluar rumah, mama dan ibrahim pergi depan rumah kak siti, rupa2nya diorang tengah buat snowman, boleh dikatakan hampir siap, cuma tinggal nak hias2 je.. besar jugala! hehe.. babah plak pergi start engine kejap, lepas tu baru dtg bergambar..


dah puas main kt luar, ibrahim, danish & sarah main plak kt dlm pagar rumah kak siti tu, nak buat castle plak.. macam2la budak2 ni, hehehe.. ibrahim punyala susah nak suruh posing, asik ke hulu ke hilir mencedok snow, hehehe.. suka betul dia!! nasib baik ada penyodok, kalau tak mesti kesejukan tgn ibrahim!

tak lama tu, snow turun lagi, isk isk.. kitaorg pun masuk rumah kak siti kejap minum teh panas & kek coklat.. ermmm memang sedap panaskan badan!! hehe.. thanksla kak siti buat susah2 je! kul 3.00pm kitaorg pun balik..

Tuesday, December 22, 2009

Snow datang lagi!~

Ahad (20/12/09) baru ni bangun pagi tengok kat luar, salji dah memutih memenuhi luar rumah! patutla sejuk semacam je! apalagi kitaorg pun keluarla sekejap.. masa keluar tu snow masih turun lagi dengan lebatnya.. makin teballa jadinya!! sampaikan babah kena bersihkan kereta dengan spatula sebelum sembur deicer supaya cermin kereta bersih dari snow..


ibrahim plak sangatla excited!! hehehe.. ke hulu ke hilir main pijak2 snow.. sampai basahla seluar dia.. jom kita tengok betapa excitednya Ibrahim main snow! hehe..

video

puas jalan2 atas snow tu, dia berhenti plak, ingatkan apala yg Ibrahim buat terbongkok2, rupanya bersihkan kasut.. pastu bersihkan tangan, heehheheh.. tak lama tu, mama dah tak tahan, tangan rasa macam dah beku, terus masuk rumah.. ibrahim plak sibuk tak nak masuk, mama paksa gak masuk, bila dah masuk tu plak ckp sakit2.. dah bekula tu tangannya.. terus rendam tangan dengan hot water, barula ok..

itula pengalaman kami masa winter ni, nampak memang best, tp tak tahanla terlampau sejuk!! cepat2la abis winter!! hehehe..

Thursday, December 17, 2009

Salam Maal Hijrah 1431!~

Dikesempatan ini, kami sekeluarga mengucapkan Selamat Tahun Baru Islam kepada semua umat Islam tak kira juga dimana berada, alhamdulillah masih lagi bernafas untuk meneruskan perjuangan hidup ini..

Sekarang ni dah masuk Winter kat UK ni.. kebetulan hari ni first time snow turun sejak winter, punyala sejuk!! walaupun tak tebal tapi masih dpt merasai kesejukannya kt dlm rumah..


Kami bertiga pun tak berapa nak sihat dua tiga hari ni, batuk & selsema sedang melanda! bermula dari Ibrahim sampaila mama & babah.. dugaan sungguh! semoga Allah sihatkan kami insyaAllah, doakanla kami ye semua..

Friday, December 11, 2009

Open house lagi!~

Weekend baru ni kami dijemput lagi makan2, rajin betul la diorang kan.. mula2 kami ke rumah Kak Siti RedTulip & bro Rofzi, tak jauh pun, kami keluar kul 12.30 tghr lepas solat zohor.. waktu kami sampai ada 2 family yg dah sampai, so berborakla lepas tu sambil makan..

makanan plak ada macam2 seperti nasi warna warni, gulai ayam, acar taugeh, rojak buah, cendol & tepung pelita.. punyala banyak kan! semua mama rasa, hehehe.. memang sedap2 belaka!! tp sayang takde gambarla nak tunjuk..


Lepas tu kami balik rumah dulu solat Asar plak.. then keluar balik ke rumah kawan Babah kt city, family kak Hana.. diorg tinggal kt Manchester university house.. sampai2 je kamila orang pertama! hehehe.. nasib baik husbandnya & anak2 ada kt bawah masa kami sampai, terus je tuju ke rumah, kalau tak kenala mencari sbb diorg rumah jenis apartment..


waktu kt sini barula babah amik gambar, byk juga makanan kt sini.. ada laksa johor, pulut kuning dan rendang ayam, kek coklat, agar2, cocktail & buah limau.. lepas kami sampai barula ramai yang datang.. kebanyakannya semua yg duduk kt city, berborak sakan lagi, hehehe.. sebelum maghrib kami pun balik..

Sunday, December 6, 2009

Kunjungan tetamu dari Leeds!~

Sabtu (21/11/09) yang lepas, kami terima kunjungan dari kawan mama waktu kt MMU dulu, Ayuni dengan husbandnya Amirul n anak mereka Ameera yg tinggal kt Leeds skrg ni.. sempat gakla mama masak nasi lemak & spaghetti bolognese untuk jamu mereka..

Suka betul ibrahim dpt jumpa Ameera yang baru 5 bulan, suara dia punyala kuat!! hehehe.. mula2 ibrahim pun takut, hehehe tp lepas tu dah ok siap posing2 lg dgn Ameera..


bukan setakat Ibrahim n Ameera je yg posing, kami semua pun sama, tengokla camera abah Ameera ni, berat tau!! tak larat mama angkat ni, ehehehe.. n gambar dia memang superb!! :)

Thanks ye Ayuni n family sbb sudi datang ke rumah kami.. InsyaAllah kalau ada rezeki kita jumpa lagi :)

Tuesday, December 1, 2009

Ke Majlis Hari Raya Aidiladha & open house!~

Sabtu (28/11/09) baru ni, kami dijemput ke Majlis Hari Raya Aidiladha yang diadakan di Waterloo Center, Cheetham Hill.. memang meriah!! majlis bermula dlm pukul 10.30 sampai 1.30 tghr.. kami sampai dalam 12 lebih, memang tengah ramai! nasib baik ada gak tempat nak duduk makan..


alhamdulilah, makanan punyala sedap!! ada gulai daging, sambal udang, ayam goreng ala 'kfc', salad, nasi impit & kuah kacang, siap ada birthday cake lg! hehehe.. sambil makan tengok upin & ipin d'movie! pasang dgn projector lagi, heehee.. Ibrahim plak, very behave! sepanjang masa duduk je berpangku makan dgn babah, tak nak plak dia join main2 dgn budak2 kt situ! hehehe.. dia leka tengok upin & ipin :) terima kasih kepada semua kakak2 & abang2 yg mensponsor majlis ni.. memang best!!

petang plak dalam 3 lebih kami ke rumah kak Sabariah & bro Arif, buat rumah terbuka juga sempena Aidiladha ni.. makan kambing plak!! huhuhu.. alhamdulillah, sedap!! thanks ye!! akhir kata, meriah gakla raya kurban tahun ni :)