~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, December 22, 2009

Snow datang lagi!~

Ahad (20/12/09) baru ni bangun pagi tengok kat luar, salji dah memutih memenuhi luar rumah! patutla sejuk semacam je! apalagi kitaorg pun keluarla sekejap.. masa keluar tu snow masih turun lagi dengan lebatnya.. makin teballa jadinya!! sampaikan babah kena bersihkan kereta dengan spatula sebelum sembur deicer supaya cermin kereta bersih dari snow..


ibrahim plak sangatla excited!! hehehe.. ke hulu ke hilir main pijak2 snow.. sampai basahla seluar dia.. jom kita tengok betapa excitednya Ibrahim main snow! hehe..

video

puas jalan2 atas snow tu, dia berhenti plak, ingatkan apala yg Ibrahim buat terbongkok2, rupanya bersihkan kasut.. pastu bersihkan tangan, heehheheh.. tak lama tu, mama dah tak tahan, tangan rasa macam dah beku, terus masuk rumah.. ibrahim plak sibuk tak nak masuk, mama paksa gak masuk, bila dah masuk tu plak ckp sakit2.. dah bekula tu tangannya.. terus rendam tangan dengan hot water, barula ok..

itula pengalaman kami masa winter ni, nampak memang best, tp tak tahanla terlampau sejuk!! cepat2la abis winter!! hehehe..

6 comments:

isya said...

wahhhhhhh.. sonok nya dpt pengalaman mcm ni..

gee ryder said...

alamak bestnye dpt merasa snow...teringin gak ni..tp betulla sejuk sgt mmg xthn kan..matsaleh takpela dorang dh bese hehe

unique1012 said...

isya,
seronokla jugak, tp yg paling seronok tak lain tak bukan Ibrahim :)

unique1012 said...

kak gee,
itula, memang tak tahan sejuk!! beku je rasa duk dlm umah ni.. lambat lagi nak abis winter ni.. sabarjela..

tulip said...

aku pulak yg terasa serononya...

unique1012 said...

zeaty,
seronok tengok ibrahim ye, hehe.. ibrahim mmg suka main snow..