~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, February 10, 2011

Aishah 5 Months Today!~

Alhamdulillah, sekejap je masa berlalu kan! Aishah dah masuk 5 bulan hari ni :) 8hb Feb baru ni kami pergi inject Aishah untuk 5 months kt Poliklinik Annur BTHO.. berat dia dah 6.5kg berbanding sebelum ni 5.25kg.. iskkss makin semangat!!!


Sekarang ni Aishah sangat rajin meniarap! meniarap sambil angkat2 punggung, tapi tak mara lagi, mengundur adala skit2..

Selain tu Aishah cukup suka mencapai barang! kekadang tu mama pegang Aishah masa makan, boleh dia capai pinggan mama sekali, hehehe.. tengok kita makan, mulut dia pun mengunyah gak, hehehe.. belum 6 bulan lagi nak bagi Aishah makan, sabar ye!! semua barang yg dia capai nak masuk mulut.. suka sangat hisap jari.. suka sangat tersenyum bila diagah!! suka bercerita, aaarr aaarr aaarr, hehehe.. Suka sangat main dengan Abanglong Ibrahim..

Alhamdulillah mama sangat syukur adanya Aishah & Ibrahim menceriakan hidup mama & babah, semoga anak2 mama menjadi anak yang soleh & solehah insyaAllah :)

Monday, January 10, 2011

Jom ke Aquaria KLCC!~

23/12/2010 (Khamis) yang lalu, kebetulan Auntie Lang cuti, so kami pun nak jalan2.. pagi sarapan di BTHO, then terus ke KLCC.. cadang nak bawa Ibrahim & Aishah tengok fishes!!


Boleh tahan ramaila juga, cuti sekolahla katakan.. Ibrahim dpt topi free sbb dah dekat Krismas.. ermm.. suka betul Ibrahim dpt tengok fish!! hehe.. sampai kt tangga nak turun bawah tu, kami turun lift yg disediakan dgn staff yg jaga kt situ sbb bawa stroller, so tak perlula risau!! ada lift disediakan utk pengguna stroller..


3 kali kami round underwater tunnel tu.. hehehe.. Ibrahim yang suka sangat!! itupun nak masuk lagi lepas 3 round, sabarjela!!


Aishah plak, waktu sampai tu tido.. bila dah kt dalam barula jaga.. suka juga dia tengok fish!! bulat je mata!! hehehe..


Antara haiwan2 yang sempat diambil gambar.. byk juga shark!


Ibrahim yang teruja tengok fishes yang banyak!! hehehe..


Bila nak keluar, kenala pujuk Ibrahim dengan colouring book! nasib baik ok.. suka betul dia mewarna buku tu.. mama pun dapat gak fridge magnet 1, ehehe..


Lepas tu kami solat zohor jap sebelum ke KLCC, jalan2 cari makan.. last2 decide nak makan kt Nandos.. Ibrahim apalagi, ice cream jela yang dicarinya!! hehe.. Lepas makan kami pun balik!