~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, November 30, 2008

Aksi bersantai!!

Amboi! tengokla Ibrahim tu, tak pernah2 duk kat atas sofa pastu main microphone sambil tengok tv, siap gelak2 lagi, hehe.. selalunya Ibrahim tak pernah nak duk diam, ke hulu ke hilir, main sengsorang dgn mainan sambil mulut riuh, tengok tv pun berdiri or baring sambil minum susu.


Tp ni la first time Ibrahim duk baik2 atas sofa sambil bersandar ke bantal, hehe.. kelakarla plak, mama pun cepat2 amik piccas.. sbb lepas ni memang tak tentu dia buat scene ni lagi ke tak.. :) itupun tak lama, dalam 2-3 minit je..

Ibrahim memang suka main microphone, cabut dari laptop pastu nak masukkan balik, hehe.. kekadang tension dibuatnya, mana taknya time org nak bercakap, time tu la dia nak main, kalau tak, tak herannya dia dgn mic tu..

Friday, November 28, 2008

Kek Hari Jadi..

Sempena hari jadi babah ni, semalam petang mama buat kek.. Kali ni mama buat Kek Coklat Moist, version bakar plak.. ni kira hadiah hari jadi la ni, hehe..

alhamdulillah, memang menjadi & sangat sedap!! Seperti biasa mencari resepi dari internet, memang byk, tp kalau boleh nak yg mudah & bahan pun ada kan..

Kek yg telah dipotong & 1/3 dah dimakan dgn Ibrahim & babah..
Babah suka, Ibrahim lagi suka!! hehe.. Banyak juga adunannya, sampai tak muatla tempat bakar tu, ada lagi lebih kat dalam fridge tu.. nanti bleh bakar lagi, hehe..

Wednesday, November 26, 2008

Happy Birthday My Hubby!!

Hari ni hari jadi Babah!! Selamat hari jadi Babah! semoga panjang umur & dimurahkan rezeki selalu ye!! Semoga sentiasa bahagia selalu disamping isterimu & anakmu ini!!

So pagi tadi bersiapla kami anak beranak ke Manchester Fort.. Alhamdulillah waktu kami keluar, baru lepas hujan.. Sempat gak berposing depan umah sebelum pergi, :)..


Sampai2 je, masuk Comet.. Then kuar balik, terus ke kedai seterusnya.. adala bendanya yg hubby nak beli, tapi takde yg berkenan & offer yg kurang menarik, hehe..

Last2 masuk Orange Shop.. Memang banyak pilihan, satu2 kitaorg tengok, byk gak yg best2! Tp punyala mahal, last2 adala yg berkenan! Belek punya belek, tanya sedetail2nya kat sales girl tu, last2 babah nak beli! Agak2 beli apa??

Sewaktu di Orange Shop, Ibrahim tu tau jela, asik bising je, hehe.. bagi biskut, barula diam :)
Beli handphone Samsung F480, tp utk mama, pelik tak, hari ni hari jadi babah, tp mama plak yg dapat hadiah!! Terima kasih bebanyak babah!! Memula mama ingat nak tengok2 je, tp tak sangka plak babah nak belikan, hehe..


Tambahan plak, skrg ni tgh offer, kan tengah nak Krismas ni.. dapat gift box & macam2 dalam dia, hp strips, sticky note, hp cover & magnetic frame, semuanya dari Orange provider..

Pastu, kitaorg pergi Boots plak, beli brg skit & terus balik.. Dah lama tak keluar, rasa lenguh gak kaki ni, hehe.. Nak kata panas.. tak, sejuk pun biasa2 je, sbb pakai baju tebal kan.. tp rasa haus kemain lg.. tp tak terus balik rumah, terus ke arah Manchester Super Store plak, nak beli barang dapur skit.. babah hantar barang2 balik rumah, mama & Ibrahim tunggu kat tepi jalan besar..


Sempat lagi mama amik gambar Ibrahim yg tengah tdo ni, dalam baju stroller, nyenyak betul dia tdo, pastu bila babah sampai, amik gambar mama plak dgn pondok telefon, hehe.. 2 lagi gambar Ibrahim tu amik setelah sampai umah, Ibrahim skrg ni, pandai berposing, dia amik camera bagi kat mama suh amik gambar dia! kelakar betul anakku ini, hehe..

Sebelum balik, babah beli Briyani ayam & Pizza Pepperoni & Cheese kat Punjab Tandoori Fast Food restaurant, pastu gi top up electric meter & kami pun berjalan balik.. Sampai rumah apalagi, makanla.. hehe..

Monday, November 24, 2008

Ibrahim suka!!!

Skrg ni Ibrahim suka betul tengok buku In The Night Garden Colouring book tu! Sambil selak satu persatu setiap muka, dgn mulut yg riuh bercerita! hehe.. mama pun asik tergelak je tengok Ibrahim.. Dah penat tengok sorang2, Ibrahim sibuk plak tarik tangan mama suh tengok sama2.. hehe.. Mama pun ikutkan jela..


Alhamdulillah, kali ni, Ibrahim tak koyak plak buku ni, maybe sbb dia suka sangat kot, yg buku Aladdin tu dah byk page gak yg dikoyaknya, hehe..

Friday, November 21, 2008

Alhamdulillah..

Hari ni nenek dah boleh balik umah setelah seminggu di hospital.. Alhamdulillah syukur sangat pada Allah, selera makan pun dah bertambah baik.. Semoga nenek akan terus sihat ye!!

Semalam, mama masak ayam black paper & bergedil ayam.. fuhh.. memang terangkat!! Babah suka betul!! Ibrahim je tak leh makan byk sangat sbb pedas!! Tp memang Ibrahim suka pedas, cuma mama je yg risau sbb takut sakit perut!!


Ayam Black Paper yg masih dalam kuali, tak sempat angkat lagi ;)



Ni plak, Bergedil ayam.. Makanan favourite babah!


Hari ni mama masak apple pie, ingatkan nak buat ala2 McD, tp tak menjadila plak, last2 buat bulat2 jela, alhamdulillah, rasa memang sama cuma rupa je tak sama! hehe..

Apple Pie yg tinggal 3 je, nasib baik sempat amik pic, yg lain sudah dimakan oleh babah..
Selain tu, mama masak ikan bawal sweet sour, tp tak amik pic la plak..

Ibrahim dgn Dragon setelah makan malam..

Thursday, November 20, 2008

Saat Tengah Rajin!~

Weekend lepas, atas permintaan babah, mama buat Yorkshire puding, beli instant punya je, tp sbb takde puding tray, tak terbuat2 sampaila babah beli puding tray, hehe.. seperti biasa malam lepas Ibrahim tdo, barula start.. tak susah pun cuma tambah telor & air, pastu bakar.. baunya memang harum.. tp rasanya biasa je..


Then mama buat chicken soup knorr utk dimakan dgn puding ni.. Barula terangkat.. Nak dijadikan cerita, abis je masak, Ibrahim pun bangun.. Macam tau2 je masa makan, hehe.. Makan tengah panas!! Sedap!!


Ni la Ibrahim yg dah bangun & tgh tunggu nak makan Yorkshire puding!

Isninnya plak, mama buat puding roti chocolate, yg ni pun kena bakar gak, resepi cari kat internet, buat petang waktu Ibrahim tdo, alhamdulillah, memang menjadi gakla.. Seperti biasa, abis je masak, Ibrahim pun terjaga, agaknya bau membakar tu yg buat dia bangun tu!!


Alhamdulillah, skrg ni dah tau guna oven, so pasni blehla try lagi, insyaAllah..


Hari ni, nenek dah dipindahkan ke ward bawah bahagian darah sebelah cafeteria hospital, insyaAllah dalam 1 or 2 hari lagi bleh balik, semoga kesihatan nenek bertambah baik!

Wednesday, November 19, 2008

Semoga Nenek cepat sembuh!!


Skrg ni my mama or nenek TPG bg Ibrahim tak berapa sihat sbb kekurangan darah & bengkak limpa, masih di HBTAR Klang, ward 7A.. rasa sayu je bila tak dapat nak melawat.. alhamdulillah dapat telefon bertanyakan kabar dari kejauhan ini.. insyaAllah kami di sini akan sentiasa doakan mama or nenek cepat sembuh! Harap semua yg baca ni pun dapat doakan juga ye..

Tuesday, November 18, 2008

Bila Ibrahim makan!!

Ibrahim skrg ni kuat makan, kalau pepagi tu biasanya mama akan sediakan either roti bakar, popia goreng, chicken nugget, cekodok or kentang goreng.. Selalunya mama & babahla yg abiskan semuanya.. Ibrahim makan share dgn mama or babah je, tp skrg ni Ibrahim nak makan sorang2, amik satu besar tu, leh abiskan sorang2, betapa dasyatnya!! hehe..


Tengokla aksi Ibrahim makan popia ni sambil tengok tv, biasala kan, tv is a must!!

Skrg ni, roti mama akan buatkan Ibrahim sekeping + chocolate spread, memang boleh abis sorang2.. itula Ibrahim, selera makan dia memang tak terduga!! Alhamdulillah, moga berkekalan sampai besar ye! Tp kena control gak kan, takut kang terlebih plak beratnya, hehe..

Sunday, November 16, 2008

My New Books!

Kelmarin, babah belikan Ibrahim buku Aladdin from Pound Land, suka betul Ibrahim walaupun tak pandai baca lagi, tengok gambar pun okla!! Pastu suh mama & babah bacakan utk dia.. hehe..



Pastu semalam pagi sampai buku yg kitaorg beli from Amazon UK, agak2 buku apa?? Yg ni pun best gak!! Colouring book In The Night Garden.. more on learniing gak, very good book!! all characters ada dalam buku tu.. tp colour pencil nya je yg takde, hehe.. babah belum nak belikan lagi sbb takut Ibrahim makan colour pencil tu, takper tunggu Ibrahim besar skit la kan..

Saturday, November 15, 2008

Let's try make more desert!!

Khamis lepas, dah malam gakla lepas Ibrahim tdo around kul 10.30pm, barula ada masa skit.. kali ni nak try buat Cream Puff plak, :) adunan semua ok, tp time nak membakar tu.. almaklumla takde piping nak bentukkan dia, so main bedal jela.. Adala rupa, tp nampak cam karipap pun ada, hehe.. Rasanya alhamdulillah, memang yummy!!

Cream Puff

Fruit Cocktail Jelly

Semalam tghr plak mama buat fruit cocktail jelly perasa blackcurrent plak, memang sedap!! Hubby & Ibrahim memang suka jelly, sbb tu asik buat je.. Lepas ni ada lagi resepi yg nak di try, tp kena tunggu ada mood!! :)

Hari ni Birthday my mother in law or Ibrahim panggil Wan! Happy Birthday Wan!! Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki selalu, insyaAllah..

The power of the Internet!!


Internet connection down dari Khamis malam, alhamdulillah pagi ni baru ok.. Mati kutu dibuatnya semalam, tak best betul!! tak tau nak buat apa... Contact Virgin, our internet provider, buat report pasal down ni.. diorang cakap pagi ni baru nak anta technician, tp semalam hubby dapat sms dr virgin cakap, memang tgh down area rumah kitaorg ni, then after 8hours baru ok.. so appoinment cancelled.. So bersabar jela sampai internet ok balik..

Thursday, November 13, 2008

Let's explore the world!

Surprise Ibrahim!! Semalam malam, dah nak tdo dah.. babah bagi Ibrahim inflatable ball world map!.. suka betul Ibrahim, yela kan, sememangnya Ibrahim ni suka bola!


Mama pun suka gak!! kali ni best skit sbb ada world map! boleh mama tumpang skaki, hehe.. sampaikan nak tdo pun, dgn bola skali.. sabar jela, nasib baik Ibrahim nak tdo!! :) Pagi tadi bangun2 je, main bola, so mama pun apa lagi.. suh Ibrahim posing!!

Monday, November 10, 2008

Jom jalan2!~

Last Friday, lepas babah solat jumaat, kitaorg siap2 nak kuar beli barang dapur.. tp this time tak lalu jalan biasa, kitaorg lalu jalan dalam.. On the way tu, lalu depan apartment baru siap ni.. memang cantik interior design dia, lengkap dgn kitchen kabinet & etc, not very sure sbb tengok dari luar rumah je.. Harga sales starting from 79k over gbp.. boleh tahan gakla kan..


Pastu saja jalan2 lagi, berhenti depan rumah ni, kalau nak tau camnila jenis rumah2 kat sini.. macam2 warna ada, hehe..

Sebenarnya mama teringin nak berjalan kat park,skrg ni kan musim autumn, daun2 semua berubah menjadi oren coklat, sebelum luruh.. so babah bawala kat Smedley Land Playing Field, dekat je dari rumah kitaorg, org Malaysia panggil Padang Cardinal, may be sbb depan dia Cardinal street.. tp cam takde pokok2 pun, jauh gak kat hujung padang, takperla,okla tu kan.. Dah puas berposing kitaorg pun jalan lagi ke arah kedai.. tengah jalan berhenti lagi, bergambar kat pokok plak, daunnya semuanya dah oren, cantik betul!! best best, kira puas atila, haha..

1st, 2nd & 4th pic kat Padang Cardinal, Yg 3rd tu kat Pokok tu la..
so kitaorg pun terus lagi jalan ke arah Manchester Super Store, sampai2 je mama pun carila barang yg nak dibeli.. dah abis tuh, kitaorg pun melintasla nak gi top up meter elektrik rumah kitaorg.. tengah jalan siap singgah Punjabi Tandoori Fast Food Restaurant, babah beli bawa balik Chicken Tikka briyani, sementara tunggu babah, mama sempatla snap pic..

1st Pic, Nampak tak seberang jalan tu la Manchester Super Store, murah berbanding kedai lain. 2nd Pic, Punjabi Tandoori Fast Food Restaurant. 3rd Pic Ibrahim yg tersayang. 4th Pic Babah yg tengah tunggu makanan siap.
Lama gakla menunggu, Ibrahim pun dah buat perangai, nak kuar dari stroller, hehe, mama pun bawa Ibrahim pusing2, tak gi jauh pun, nak hilangkan keboringan Ibrahim :) bila babah siap terus gi top up meter & balik umah, makan briyani, sedap gakla tak pedas sgt & murah je.. cam nasi goreng je, tp babah suka betul sbb tu beli..


Cam ni la rupanya, Chicken Tikka Briyani & Salad + Jeruk + Sos, padahal baru je makan sblm babah gi solat, ni makan lagi, hehe..

Saturday, November 8, 2008

Argos ~ Shopping

Kali ni nak try plak shopping online kat Argos, sbbnya barang yg nak dibeli tu berat gakla.. semenjak 2 menjak ni sejuk bukan main time memalam, nak bukak heater gas, mahalla plak kang, so babah decide nak beli electric heater lagi satu.. Tp kali ni kitaorg beli yg kecik je, nak letak kat bedroom, 500watt je so tak makan byk electric sangat, bleh pakai lama skit..

Delonghi Electric Heater, 500watt

Tp mama plak teringin nak toaster, tgh ada promotion so belila gak, boleh buat roti bakar lepas ni!! Yeyyyyy..

Cookworks 2 slice toaster
Experience dgn Argos shopping online, not so convenience sbbnya dia takde confirmation order kat web dia tu, pastu confirmation dalam email pun cam tak meyakinkan langsung! So kami pun tak berharap sangatla benda ni sampai cepat.. Then Rabu lepas, babah saja call Argos nak tanya sbb memang kitaorg minta hantar hari Rabu, tak sangka plak dia kata on the way, tak lama lepas tu, sampaila barang2 ni.. Tp yg tak puas ati, ada lagi barang tak dapat.. Jam dinding! saja nak menambah jam kat umah ni, sbb jam kat sini semuanya mahal2, kat Argos je yg murah & besar, tp tak sampaila plak. So babah call balik cakap tak dapat, then minta refund balik, takperla takde rezeki!

Friday, November 7, 2008

Desserts~ Yummy!!

Sebenarnya last week lagi dah buat desert ni, saja2 nak try, tp tak sempat nak post lagi.. Try buat apam balik, puding jagung, puding jelly cocktail & Falooda drink milk.. Alhamdulillah, semuanya menjadi & amat sedap!! Resepi puding & apam balik semestinya from internetla.. mana lagi nak cari ye tak??


Puding jelly tu from puding jagung tu gak + dgn strawberry jelly & cocktail buah2an dalam tin, amat mudah & very delecious! Falooda drink milk tu plak rasanya cam air bandung tp style pakistan ada tambahan kacang, cincau & selasih.. Jelly tu sebenarnya utk Falooda drink tu, tp mama letak kat puding tu, hehe.. Macam ni la kotaknya..


So agak2 lepas ni nak try resepi apa ye?? InsyaAllah.. tungguuuu!

Thursday, November 6, 2008

TaG lagi!


Saya di tag sekali lagi oleh Kak Gee, byk betul soalannya, tak larat nak jawablaa.. hehe
Start time : 3.55 PM
Name : Siti Nabilah
Sisters : No
Brothers : No
Shoe size : Size 6 or 7
Height : 156cm
Where do you live : Now in Cheetham Hill, Manchester
Have you ever been on a plane : Yes
Swam in the ocean : Yes
Fallen asleep at school : Yes, time prep..
Broken someone’s heart : Maybe..
Fell off your chair : Yes, :)
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Pernah, ;)
Saved e-mails : Always..
What is your room like : Very simple..
What’s right beside you: my son, Ibrahim tengah tdo..
What is the last thing you ate : Nasi putih lauk kari ayam, sayur campur & buah2an
Chicken pox : Not yet i think, sbb takde bekas pun..
Sore throat : Dulu2 selalula, bila kena mesti demam punya..
Stitches : yes, waktu bersalin.. tp kalau cross-stiches tak pernah
Broken nose : No, nauzubillah..
Do you Believe in love at first sight : No
Like picnics : yes, best pergi ramai2..
Who was/were…The last person you danced with : Main2 dgn Ibrahim
Last made you smile : Alway Ibrahim & Hubby..
You last yelled at : Ibrahim lagi..
Today did you…Smile to someone you like : mestila Ibrahim & Hubby, everyday :)
Kissed anyone : sure Ibrahim & hubbyla..
Sick : macam2 pernah..
Talk to an ex : Never
Miss someone : Family in Malaysia
Who do you really hate: Org yg bohong, cakap tak serupa bikin & bermuka2..
Do you like your hand-writing : yes
Are your toe nails painted : pernah pakai inai time kawin, warnakan tak pernahla..
Whose bed other than yours would you rather sleep in : my bed is the best~
What color shirt are you wearing now : putih, hijau, krim, hitam (4 lapis)
Are you a friendly person : yes, bolehla..
Do you have any pets : No
Do you sleep with the TV on : No, bising..
What are you doing right now : thinking & writing
Can you handle the truth : yes, insyaAllah
Are you closer to your mother or father : both of them
Do you eat healthy : yes
Do you still have pictures of you & your ex : no
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : nangis sorang2
Are you loud or quiet most of the time : banyak cakap saya ni, hehe..
Are you confident : always
5 things I was doing 10 years ago:
1. Amik exam, SPM
2. Further study kat MMU
3. Kerja kat TM
4. Kawin dgn hubby
5. Dapat anak Ibrahim
5 things I would do if i were a billionaire:
1. Buka hospital pakar or any good business
2. Hantar Ibrahim belajar setinggi yg boleh
3. Pergi haji dgn family
4. Beli rumah & kereta
5. Sedekah jariah & bantu family
5 of my bad habits:
1. Cepat risau
2. Cepat marah
3. Kadang2 malas, :)
4. Cepat boring
5. Cepat sedih, semuanya cepat kan..
5 places I’ve lived/living:
1. My parent home, TPG
2. Waktu sekolah dulu, Kuala Selangor
3. Bukit Beruang, Melaka
4. BTHO, Cheras
5. Cheetham Hill, Manchester
7 people I tag: Kalau nak jawabla, tak nak pun tak per..
1. Ida fadzliza
2. Kak Lin
3. Kak Intan
4. Kak Ayu
5. Najwa
6. Faznida
7. Mas
Finished : 4.50pm, 1 jam jugak eh :)

Wednesday, November 5, 2008

Genap 2 bulan di perantauan..

Hari ni dah 2 bulan dok kat sini, sekejap je masa berlalu, rasanya baru semalam je tiba.. Alhamdulillah, semua problem pasal rumah ni dapat diatasi insyaAllah.. Semoga Allah akan terus memberi bantuan kepada kami utk terus menempuh hidup di bumi Manchester ni.. Semoga kami tabah selalu!

Ni la Manchester Business School, tempat babah belajar.. Mama & Ibrahim pun belum sampai lagi tempat ni, hehe.. InsyaAllah kalau babah nak bawa, pergila kitaorg nanti..

Jom jawab tag!

Saya telah di tag oleh Kak Gee berkenaan "Lagu kenangan zaman bercinta", unfortunately, tak sempat nak berdendang sayang time sblm kahwin, kami start lepas kahwin, hehe.. kira bolehla tu kan?? ;)

Banyak gakla lagu yg kami suka waktu dulu2 sampaila skrg, memang sejak sekolah dulu, saya ni memang suka dengar lagu nasyid, so hubby banyak gak belikan cd nasyid time memula kahwin dulu, cakap je kumpulan nasyid apa je, sure ada je dalam koleksi, :) Tp ada gak lagu selain nasyid cam A Whole New World, lagu tema Aladin tu.. hehe

So ni la list antara lagu2 kesukaan kami time dulu2 hinggala sekarang..

My Songs

So enjoy!!

Tuesday, November 4, 2008

Jalan-jalan cari makan!!

Semalam, 3rd Nov, kebetulan babah tak berapa busy.. So babah ajak mama & Ibrahim gi jalan-jalan.. agak kemana kita ye?? kemana nak gi lagi, kalau tak ke Manchester Fort.. Memang ada hajat! hehe.. Pagi keluar dalam kul 11.00a.m, alhamdulillah hari ni cuaca amat cerah!!

Kami pun berjalanla menuju ke Manchester Fort.. Sampai2 je terus masuk Comet, saja nak jalan2 tengok barang2 electronic, memang minat bab2 camni, hehe :) pastu teringat yg microphone yg kitaorg beli arituh, tak bagus rupanya & bising bila guna skype, so kitaorg pun carila yg lain. Dapatla yg reasonable & siap dgn earphone skali.. Time nak gi membayar, terjumpa Malaysian also tgh window shopping kat situ, Erni with hubby & anak seorang.. Diorang dah setahun gakla kat sini..Borakla kejap..

Pastu kitaorg masuk Asda Living plak, tengok2 baju utk Ibrahim, dapatla beli Sweater & Jeans, mama plak beli stokin baru yg tebal skit, berus toilet & some stationary.. Then masuk plak Boots, semuanya sebelah2 je.. Babah beli eye drop, panadol, cord liver oil+garlic & clarinese..

Then kuarla, ingat nak balik umah terus, pastu babah sibuk lapar2.. so babah ajak makan kat Kebabish Restaurant. Restaurant ni pernah direkomen oleh kawan kitaorg, Kak Lin, so babah cakap jom kita try! Tp tempatnya ke atas lagi lepas Manchester Fort ke arah city center.. So menapak lagi..

Kena lalu beberapa kedai gak & akhirnya sampai gak kami!! Tak nampak sangatkan sign board restaurant tu..
Sampai2 je, amik pic dulu depan restaurant, hehe.. siap ada tempat parking khas for customer, memang patut pun kan.. Bila masuk kat dalam memang nampak ekslusif, tp takde org pun.. maybe sbb arinih org keje, sure ramai kot bila weekend.. Tapi ada gak perasan, beberapa customer yg take away.. So kitaorg pun bebas nak duk kat mana pun boleh, customer service memang bagus.. Food pun sekejap je sampai.. Apa yg kitaorg order?? Jom tengok menu!! Macam2 ada, Grill, Sizzling, Chinese, Vegetarian, Sundries(Roti2 like Nan, Paratha & Rice - ada nasi pilau, tak taula camna rupanya), Briyani, Burgers, fries, Juice, Cake pun ada.. Memang banyak pilihan.. Dan boleh gak home delivery..

Babah, tengah menjamu selera..Tengokla Ibrahim tu, cam orang besar je, pegang garfu & pisau, risau gak menengoknya, tp kalau tak bagi kang ngamuk plak! Gambar jalan tu adalah Cheetham Hill Road, depan restaurant Kebabish..
Chicken Briyani, Paratha Keema (mince meet) & Hot Chocolate, tp bila sampai ada tambahan salad & sauces & plain water.. okla.. food presentation biasa je, tp bila makan, memang sedap!! Briyani tu amatla banyak & pedas! penuh dgn rempah.. Ibrahim sure tak tahan punya, mama & babah pun tak tahan, hehe.. Nasib baik ada paratha.. yg ni Ibrahim bleh makan sbb tak pedas.. Harga pun reasonable la..

Bila nak balik, babah cakap tak laratla nak jalan, hehe almaklumla dah kekenyangan.. so kitaorg pun panggilla private taxi..memang ada nombornya dapat dari kawan2 kat sini.. tp yg peliknya bila kitaorg call, yg pick up call tu plak tanya kita kat mana restaurant tu?? sepatutnya dia kena taula area sini kan.. dah bagi alamat pun still blur gak, sabar jela.. dah puas explain akhirnya datang gakla seorang mamat india.. pun tak tau kat mana arah rumah kitaorg.. so babah tunjuk jalan.. siapa yg lebih lama tinggal kat sini ni?? takkan tak study langsung pasal jalan2 kat cheetham hill ni.. camnala diorg ni buat business.. pastu mahal plak tuh! Akhirnya kitaorg sampai ke rumah dgn selamat!!

Monday, November 3, 2008

Akhirnya... Boleh pun dia!

Dah lama gakla babah belikan Ibrahim kerusi ni.. Tapi sebelum ni Ibrahim tak boleh nak duduk sendiri atas kerusi tuh, so dia main angkat je ke hulu ke hilir.. ataupun mama yg naikkan dia duk kat kerusi tu.. tp minggu lepas, terkejut gak mama tengok tetiba Ibrahim dah boleh duduk sendiri atas kerusi tu, pastu gelak sengsorang, hehe..


Tp time tu mama tak sempat nak snap pic, then last Friday, mama saja amik kerusi dia tu & suh Ibrahim duduk sendiri, mama pun snap la beberapa pic, :).. Tengokla tu, matanya masih tak lepas memandang tv, walau dalam apa keadaan sekalipun.. Tapi sejak dah pandai naik sendiri atas kerusi ni, boleh plak dia fikir, bawa kerusi tu kat dapur pastu panjat nak amik barang atas kebinet dapur tu, sabar jela anakku ini, makin panjang akalnya!..