~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, November 4, 2008

Jalan-jalan cari makan!!

Semalam, 3rd Nov, kebetulan babah tak berapa busy.. So babah ajak mama & Ibrahim gi jalan-jalan.. agak kemana kita ye?? kemana nak gi lagi, kalau tak ke Manchester Fort.. Memang ada hajat! hehe.. Pagi keluar dalam kul 11.00a.m, alhamdulillah hari ni cuaca amat cerah!!

Kami pun berjalanla menuju ke Manchester Fort.. Sampai2 je terus masuk Comet, saja nak jalan2 tengok barang2 electronic, memang minat bab2 camni, hehe :) pastu teringat yg microphone yg kitaorg beli arituh, tak bagus rupanya & bising bila guna skype, so kitaorg pun carila yg lain. Dapatla yg reasonable & siap dgn earphone skali.. Time nak gi membayar, terjumpa Malaysian also tgh window shopping kat situ, Erni with hubby & anak seorang.. Diorang dah setahun gakla kat sini..Borakla kejap..

Pastu kitaorg masuk Asda Living plak, tengok2 baju utk Ibrahim, dapatla beli Sweater & Jeans, mama plak beli stokin baru yg tebal skit, berus toilet & some stationary.. Then masuk plak Boots, semuanya sebelah2 je.. Babah beli eye drop, panadol, cord liver oil+garlic & clarinese..

Then kuarla, ingat nak balik umah terus, pastu babah sibuk lapar2.. so babah ajak makan kat Kebabish Restaurant. Restaurant ni pernah direkomen oleh kawan kitaorg, Kak Lin, so babah cakap jom kita try! Tp tempatnya ke atas lagi lepas Manchester Fort ke arah city center.. So menapak lagi..

Kena lalu beberapa kedai gak & akhirnya sampai gak kami!! Tak nampak sangatkan sign board restaurant tu..
Sampai2 je, amik pic dulu depan restaurant, hehe.. siap ada tempat parking khas for customer, memang patut pun kan.. Bila masuk kat dalam memang nampak ekslusif, tp takde org pun.. maybe sbb arinih org keje, sure ramai kot bila weekend.. Tapi ada gak perasan, beberapa customer yg take away.. So kitaorg pun bebas nak duk kat mana pun boleh, customer service memang bagus.. Food pun sekejap je sampai.. Apa yg kitaorg order?? Jom tengok menu!! Macam2 ada, Grill, Sizzling, Chinese, Vegetarian, Sundries(Roti2 like Nan, Paratha & Rice - ada nasi pilau, tak taula camna rupanya), Briyani, Burgers, fries, Juice, Cake pun ada.. Memang banyak pilihan.. Dan boleh gak home delivery..

Babah, tengah menjamu selera..Tengokla Ibrahim tu, cam orang besar je, pegang garfu & pisau, risau gak menengoknya, tp kalau tak bagi kang ngamuk plak! Gambar jalan tu adalah Cheetham Hill Road, depan restaurant Kebabish..
Chicken Briyani, Paratha Keema (mince meet) & Hot Chocolate, tp bila sampai ada tambahan salad & sauces & plain water.. okla.. food presentation biasa je, tp bila makan, memang sedap!! Briyani tu amatla banyak & pedas! penuh dgn rempah.. Ibrahim sure tak tahan punya, mama & babah pun tak tahan, hehe.. Nasib baik ada paratha.. yg ni Ibrahim bleh makan sbb tak pedas.. Harga pun reasonable la..

Bila nak balik, babah cakap tak laratla nak jalan, hehe almaklumla dah kekenyangan.. so kitaorg pun panggilla private taxi..memang ada nombornya dapat dari kawan2 kat sini.. tp yg peliknya bila kitaorg call, yg pick up call tu plak tanya kita kat mana restaurant tu?? sepatutnya dia kena taula area sini kan.. dah bagi alamat pun still blur gak, sabar jela.. dah puas explain akhirnya datang gakla seorang mamat india.. pun tak tau kat mana arah rumah kitaorg.. so babah tunjuk jalan.. siapa yg lebih lama tinggal kat sini ni?? takkan tak study langsung pasal jalan2 kat cheetham hill ni.. camnala diorg ni buat business.. pastu mahal plak tuh! Akhirnya kitaorg sampai ke rumah dgn selamat!!

5 comments:

gee ryder said...

erm sdp² menu dia...tu restoran muslim ke? siap ada beriyani

aFkaR'z said...

syoknya merantau...!

unique1012 said...

kak gee,
a'ah restoran muslim.. kalau tak, tak masukla kami, hehe..

afkar'z
hehe, boleh tahanla.. :)

mama3hz said...

sedap kan grill dier...kami sekeluarga ada berbuka end of ramdhan tempoh hari...sedap sungguh mix grill n nasi pilau dia...exclusive tptnya...kalau kt msia erm tk berani dah amsuk...sbb sure mahal gilos...

unique1012 said...

kak intan,
itula, memang menyengat ye kak!! hehe..