~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Saturday, November 15, 2008

Let's try make more desert!!

Khamis lepas, dah malam gakla lepas Ibrahim tdo around kul 10.30pm, barula ada masa skit.. kali ni nak try buat Cream Puff plak, :) adunan semua ok, tp time nak membakar tu.. almaklumla takde piping nak bentukkan dia, so main bedal jela.. Adala rupa, tp nampak cam karipap pun ada, hehe.. Rasanya alhamdulillah, memang yummy!!

Cream Puff

Fruit Cocktail Jelly

Semalam tghr plak mama buat fruit cocktail jelly perasa blackcurrent plak, memang sedap!! Hubby & Ibrahim memang suka jelly, sbb tu asik buat je.. Lepas ni ada lagi resepi yg nak di try, tp kena tunggu ada mood!! :)

Hari ni Birthday my mother in law or Ibrahim panggil Wan! Happy Birthday Wan!! Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki selalu, insyaAllah..

2 comments:

tunfrida said...

i love cream puff!!
dont worrry kalau tak de piping bag nabilah, gunakan sudu je. atau, amik plastik bungkus makanan kaler putih jernih tu, isikan adunan dan gunting hujung bucu plastik tersebut, haaaaaa...jadilah piping bag! hehehe

inti cream diganti dengan coklat sedap jugak tau! nyuuummm...

unique1012 said...

normi,
itula, memula tu terfikir gakla nak buat camtu, last2 pakai sudu je.. hehe..

thanks for the info..