~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, November 7, 2008

Desserts~ Yummy!!

Sebenarnya last week lagi dah buat desert ni, saja2 nak try, tp tak sempat nak post lagi.. Try buat apam balik, puding jagung, puding jelly cocktail & Falooda drink milk.. Alhamdulillah, semuanya menjadi & amat sedap!! Resepi puding & apam balik semestinya from internetla.. mana lagi nak cari ye tak??


Puding jelly tu from puding jagung tu gak + dgn strawberry jelly & cocktail buah2an dalam tin, amat mudah & very delecious! Falooda drink milk tu plak rasanya cam air bandung tp style pakistan ada tambahan kacang, cincau & selasih.. Jelly tu sebenarnya utk Falooda drink tu, tp mama letak kat puding tu, hehe.. Macam ni la kotaknya..


So agak2 lepas ni nak try resepi apa ye?? InsyaAllah.. tungguuuu!

6 comments:

tulip said...

seronoknya jadi housewife, macam2 masakan bole try.. ibrahim makin tembam la nanti, mama dia rajin masak macam2..

fuadnis said...

amboi banyaknye...korang ni bertiga je..tapi masak mcm2..mcm nak makan 30 orang..hik..hik..

unique1012 said...

zeaty,
alhamdulillah, ada masa nak try, tp tengok kerajinan jugak!hehe a'ah makin tembam ibrahim skrg ni..

anis,
kang buat sikit tak cukup plak, hehe.. tak abis tak per leh sambung lg.. tp memang asik nak makan je sejuk2 ni!

gee ryder said...

apam balik pn ada..rajinye masak..kalo dh xde pe nk wat ktsana, tu jela kejenye ekk...

aFkaR'z said...

montel ler nampak gayanyaa.. hehehehe

unique1012 said...

kak gee,
itula, awal2 ni memang bersemangat!! hehe..

afkar'z,
hehe, risau gak jadi montel.. tp still maintain lagi nih ;)