~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, November 10, 2008

Jom jalan2!~

Last Friday, lepas babah solat jumaat, kitaorg siap2 nak kuar beli barang dapur.. tp this time tak lalu jalan biasa, kitaorg lalu jalan dalam.. On the way tu, lalu depan apartment baru siap ni.. memang cantik interior design dia, lengkap dgn kitchen kabinet & etc, not very sure sbb tengok dari luar rumah je.. Harga sales starting from 79k over gbp.. boleh tahan gakla kan..


Pastu saja jalan2 lagi, berhenti depan rumah ni, kalau nak tau camnila jenis rumah2 kat sini.. macam2 warna ada, hehe..

Sebenarnya mama teringin nak berjalan kat park,skrg ni kan musim autumn, daun2 semua berubah menjadi oren coklat, sebelum luruh.. so babah bawala kat Smedley Land Playing Field, dekat je dari rumah kitaorg, org Malaysia panggil Padang Cardinal, may be sbb depan dia Cardinal street.. tp cam takde pokok2 pun, jauh gak kat hujung padang, takperla,okla tu kan.. Dah puas berposing kitaorg pun jalan lagi ke arah kedai.. tengah jalan berhenti lagi, bergambar kat pokok plak, daunnya semuanya dah oren, cantik betul!! best best, kira puas atila, haha..

1st, 2nd & 4th pic kat Padang Cardinal, Yg 3rd tu kat Pokok tu la..
so kitaorg pun terus lagi jalan ke arah Manchester Super Store, sampai2 je mama pun carila barang yg nak dibeli.. dah abis tuh, kitaorg pun melintasla nak gi top up meter elektrik rumah kitaorg.. tengah jalan siap singgah Punjabi Tandoori Fast Food Restaurant, babah beli bawa balik Chicken Tikka briyani, sementara tunggu babah, mama sempatla snap pic..

1st Pic, Nampak tak seberang jalan tu la Manchester Super Store, murah berbanding kedai lain. 2nd Pic, Punjabi Tandoori Fast Food Restaurant. 3rd Pic Ibrahim yg tersayang. 4th Pic Babah yg tengah tunggu makanan siap.
Lama gakla menunggu, Ibrahim pun dah buat perangai, nak kuar dari stroller, hehe, mama pun bawa Ibrahim pusing2, tak gi jauh pun, nak hilangkan keboringan Ibrahim :) bila babah siap terus gi top up meter & balik umah, makan briyani, sedap gakla tak pedas sgt & murah je.. cam nasi goreng je, tp babah suka betul sbb tu beli..


Cam ni la rupanya, Chicken Tikka Briyani & Salad + Jeruk + Sos, padahal baru je makan sblm babah gi solat, ni makan lagi, hehe..

4 comments:

tulip said...

seronoknya jalan2. Jaja dah bersalin baby girl.

unique1012 said...

zeaty,
:) jalan2 dekat sini je.. itula, ada gak mak aku bagi tau, tahniah utk dia alhamdulillah..

K.A.M.K said...

Tak berapa syok bejalan la ni.. sbb dah start sejuk.. malam pun awal... salam perkenalan.

unique1012 said...

k.a.m.k,
ye betul, thanks 4 visit..