~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, March 9, 2009

Alhamdulillah, no more walking!~

Setelah 6 bulan kami disini, akhirnya semalam kami berjaya memiliki sebuah kereta second hand yg comel iaitu Nissan Micra 1.0, alhamdulillah.. rupanya lebih kurang kelisa je tp 3 pintu termasuk bonet.. agaknya dah tak tahan kot jalan kaki, hehe.. bukan apa, sebelum ni memang ada try cari gak, mcm2 dah buat.. search kat auto trader uk then ada gak malaysian yg nak jual kereta pada kami, tp semuanya tak menjadi.. Adala sebabnya.. Mostly berkaitan, MOT, tax & insurance..


Kereta ni sblm ni milik org pakistan, babah & bro fadil jumpa kat luar post ofis sabtu baru ni, so babah tryla call nak buat appoinment, punyala susah sbb janji pakistan ni lg teruk dr janji melayu, hehehe.. dari kul 2, akhirnya dpt jumpa kul 5 ptg kat rumah org tu.. test drive, check mana yg patut.. okla babah memang dah berkenan, maka jadila kitaorg beli..

So Ahad pagi baru babah gi amik sbb org paki tu nak kemas dulu kereta tu sblm diserahkan pd kami.. kul 1.30 baru babah sampai umah, punyala lama padahal bukannya jauh sgt rumahnya hehe.. lepas babah balik, kena settle insurance plak.. So amacam suka tak dah ada kereta?! Ibrahim punyala suka, asik jom je!! hehehe.. So kemana kita lepas ni?? tungggguuu!!!

4 comments:

tulip said...

pas ni jauh la berjalan...

DYLA said...

nabilah, pasni senang la nak pi jalan2...

sonok la kat sana..

unique1012 said...

zeaty,
jln dekat2 sini je blehla, kalau jauh2 tak laratla sbb cc kecik, hehe..

dyla,
a'ah, senang skit nak gi shopping complex, hehe..

alhamdulillah, blehla tp bagiku malaysia is the best!!!

Khas Lysha said...

alhamdulillah.. :)