~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, March 10, 2009

Berjalan sakan nampak?!

Masih lagi berkisah tentang hari Ahad, lepas je babah balik.. siap makan semua.. kitaorg pun kuar.. terus ke Halfords kat Manchester Fort, beli Autolock utk kereta.. mesti beringat sebelum kena, hehehe.. Pastu cari skali Satellite Navigation.. Susah kalau takde benda ni, lagi2 baru nak tau jalan, maunya sesat memanjang, haha.. kat sini signboard nya jauh2 belaka tak mcm kat Malaysia, sepanjang jalan asik berulang je, hehe..

Ibrahim & babah berposing dgn kereta
Tp kat Halfords tu, mahal betul, hehe.. last2 kitaorg pergi Argos je, beli yg paling murah, okla dah settle bab tu.. Cari baby buggy skali utk Ibrahim, sbb stroller skrg ni tak muat nak masuk kereta.. So beli yg simple je..

Lepas tu babah ajak round2 area Cheetham Hill & Crumpsall.. Sampai la kami ke North General Hospital, Okla first time tu.. pastu gi Tesco plak, tp dah tutup.. Ahad memang kebanyakan shopping complex tutup around 4pm.. agak pelikla kan.. kalau kat Malaysia, weekend lagi lambat tutup kan, ikutkan jela, hehe..


Pastu babah ajak ke Trafford Center, ala2 Sunway Piramid gitu, memang besar & cantik.. Akhirnya sampai pun!! tp waktu kitaorg sampai pun kedai semua dah tutup, cuma area food court je yg masih buka.. so perut memang lapar ni.. so kitaorg pun makanla.. Makan Chicken Tikka + Pilau rice & Chicken Briyani, Minum Pepsi.. Satu2nya kedai Pakistan yg halal, hehe.. yg lain tu cam biasala, KFC, Pizza, McD, Nandos & etc.. sabar jelakan, hehe.. Tengokla Ibrahim tu beria nak minum pepsi, hehe.. padahal dah abis!! Abis makan kitaorg pun balik, tak dapatla nak window shopping.. takperla lain kalila eh, insyaAllah..

6 comments:

tulip said...

huuwwaa.. kalau aku mau meronta2 tak dpt mkn kfc pizza mcd etc... hehe...

unique1012 said...

zeaty,
itula, nak buat camna kan dah tak leh mkn, buat tak pandang jela, hehe..

mamaadam said...

wah jenjalan sakan ek, finee dah buat cream puff semalam, amik resepi ct la, tq tau menjadik jugak, ambik award kat blog kita ea

unique1012 said...

finee,
oo yeke.. syabas!! oo ok tq, nanti kita ambik ye..

sWeEtdARLinG said...

tak syokkan jalan bila semua kedai dah tutup....

unique1012 said...

sweetdarling,
a'ah, tak best!! nasib baik tempat mkn masih bukak, kalau tak lgla tension, hehe..