~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, March 19, 2009

Jom jalan2 ke Salford Quay!~

Semalam lepas sarapan pagi, babah ajak keluar.. tapi takde plan nak kemana, last2 kitaorg pergi ke Salford Quay, tak jauh pun dari rumah, dalam 15-20 minit je kalau naik kereta..


Sampai2 je terus parking di Lowry Outlet Mall, shopping complex 2 tingkat yg terdapat di sini.. pastu naik ground floor, round2 kat situ, lebih kurang jusco je, cuma takde supermarket, tp bykla kedai2.. ada kedai baju, barang2 kelengkapan rumah, pastu kitaorg pun keluar..


Opposite mall tu, ada Lowry Theatre, gift shop & cafe.. kitaorg pun masukla saja nak tengok.. ramai gak pakcik makcik mat salleh beratur nak beli ticket.. tengok senarai show, kebanyakannya start next week, tp kitaorg bukannya nak tengok pun..so kitaorg jalan2 jela dalam tu, masuk gift shop pastu kuar balik..


then, pastu ambil pict kat luar pulak.. kat tepi quay tu ada bridge(pict 1&2) yg membolehkan pengunjung melintas ke Imperial War Museum (pict4), jln kaki je boleh.. tp kitaorg tak pergi pun.. pastu kitaorg masuk balik Lowry Outlet Mall.. gi naik tingkat 1 plak.. kat atas ni pun sama, semuanya kedai, ada Vue cinema & food court.. okla tu kan..


Kitaorg pun singgah foodcourt, almaklumla dah tengahari, perut pun dah berkeroncong, hehe... 2 kedai ada tanda halal, the chicken cottage & the tandoori yg semestinya milik org paki, hehe.. yg lain tu Burger King, Subway & etc.. so mkn la kitaorg kat the chicken cottage, ayam goreng & ayam goreng bersalut bbq sos.. setiap satu meal sekali dgn kentang goreng & minuman bergas.. ibrahim plak sudah lena diulik mimpi, kesian anakku ini tak merasala dia.. bila dah nak balik sampai kat kereta barula dia jaga.. sabarjela kan, takperla lain kali kita dtg lagi ye, insyaAllah..

4 comments:

syareena said...

nampak sejuksss je.... bestnye, ble la cik sya dpt p ni... dlm mimpi kottttt

unique1012 said...

syareena
memang cuaca agak sejuk time ni.. insyaAllah mimpi akan jadi kenyataan, siapa tahu?? ;)

Khas Lysha said...

bestnyer jln2..

unique1012 said...

Khas Lysha,
;) bestla gak.. hehe