~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, February 16, 2009

Weekend activity: Makan2 dirumah

Semalam malam, kitaorg adala buat makan2 skit kat umah, tak jemput ramai pun, hanya 1 family je.. Bro Fadil, Kak Lin & anak diorang Irfan.. saja2 nak menjamu diorang yg dah lama tak jumpa, hehe..

Mama pun tak masak banyak, lauk 2 jenis, ayam masak lemak cili api & sayur campur.. Pastu buat Macaroni bakar, kira menu bestla tu, hehe.. Babah & Ibrahim memang suka kalau masak ada cheese ni.. Pastu mama try buat agar2 cocktail.. Nampak memang menjadi, tp bila nak potong, terlembikla plak, so dah tak cantik rupanya, tp rasa memang sedap!! Then hari nih, mama masak balik tambah agar2 biar keras skit barula ok kan..


Nasib baikla diorang datang malam, sempatla nak masak semua tu.. Pastu Kak Lin bawa desert lagi, kuih onde2 or buah melaka & ice cream buah2an, wah bertambah2 lagi makanan, memang best!! Thanksla Kak Lin buat susah2 je..

Ibrahim suka betul dapat main dgn Irfan, yelakan selalu asik dgn mama je.. kali ni barula best ada kawan.. sampaikan nak ikut balik, hehe.. bila tanya nak ikut tak, jawabnya memang nakla, tapi mata dia still tengok babah & mama diala sama ada nak ikut gak ke tak, hehe.. Thanks bro Fadil & Kak Lin sbb sudi dtg umah kitaorg ye..

*Bila dah berborak, lupala plak nak take pict diorang..

2 comments:

gee ryder said...

nabilah, bg la resipi makaroni bakar tu..cam menarik jer

unique1012 said...

kak gee,
insyaAllah.. nanti saya bagi ye ;)