~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, February 2, 2009

Jom main snow!~

Dari semalam petang lagi snow dah turun, bleh tahan lebatla gak! Pastu mama tengok sampai malam tadi pun masih turun lagi.. memula mama just amik gambar dari dalam umah je, sbb malam kan, malas nak kuar..

Pagi ni, bila bangun, mama pun intaila keluar tingkap, snow masih turun lagi! dasyat tu.. so babah ajak kuar depan umah.. pakaikan Ibrahim snow cap & glove.. mama pun siap2 apa yg patut.. keluarla kitaorg.. waktu ni memang takde org kat luar, yelakan semua orang ada yg gi sekolah & gi kerja..


Babah & mama pun excited juga! mana taknya kali ni snow memang agak tebal skit dari dulu, dalam 2 inci gakla, sampai tenggelamla kasut kitaorg, hehe..


Best betul!! Tp Ibrahim lagi excited! hehe.. selamba je jalan tengah2 jalan.. aritu tak nak bergerak pun, hehe.. suka betul dia! ke hulu ke hilir tak tau sejuk pun! padahal, punyala sejuk, sampaikan tak nak masuk umah, hehe..


Alhamdulillah, kali ni merasa gakla mama pegang snow, amik kat atas kereta merah tu, hehe.. sejuk betul! babah plak dapat buatkan Ibrahim snowman kecik, hehe.. dah puas bergambar, kitaorg pun masuk.. tak taula bila snow ni nak stop, sbb masih turun lagi sampai ke petang!

3 comments:

hernie said...

jeles jeless.. tak pernah2 lagi merasa snow ni. ko pun kaki buat muffin ek? boleh la berguru nih..

tulip said...

syoknya main snow. agak-agak bole wat ABC tak? Nabila cuba ko tadah sikit, dalam semangkuk. Pastu wat cam abc. hehe...

unique1012 said...

hernie,
aku baru je try buat muffin tu, takleh jadi guru lagi, hehe..

zeaty,
boleh kalau nak buat ABC, tapi tak lalu plak aku nak makan, hehe..