~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, February 6, 2009

Menu best semalam!~

Semalam pagi mama buat nasi lemak, guna santan peket & taruk sehelai daun pandan.. wah bau dia memang harum!! kebetulan ayam masak merah masih ada lagi, memang sedap betul makan nasi lemak dgn ayam masak merah dgn sayur campur, hehe..


Lepas mama masak nasi lemak, mama try buat lasagne plak.. teringin plak nak makan lasagne sejak program Helwa arituh.. Babah pun suruh gak mama buat, dia kata favourite food dia ni..

Kali ni belek2 fotopages mamasya plak, nak tengok resepi lasagne.. byk keje gakla, nak sediakan sos daging & sos putih, pastu nak kena rebus lasagne sheet plak.. akhirnya siap gak dalam masa 2 jam 1/2..

Babah balik2 je dari kelas, makan nasi lemak.. pastu makan lasagne plak, hehe.. memang kenyang kitaorg anak beranak!! Ibrahim pun suka sangat!! Alhamdulillah, menjadi pun.. Buat banyakla gak satu mangkuk besar tu.. sekejap je dah tinggal skit.. Pagi ni kita makan lagi, puas betul!

2 comments:

mama3hz said...

nabilah-tgh mlm tadi..akak pun wat lasagna..ikut steps yg kak yan(nazean) explain dlm FB tu je...since akak tk pegi program tu kan...tapi akak sorang je mkn(masak half je drpd yg di demo masa program tu..)anak2 n hubby tak minat plak...bg sket kat kak siti-yg jaga baby akak td pagi..sib baik menajdi jugakla..wpun tak 100% perfect..heheheh

unique1012 said...

kak intan,
oo yeke, sama time plak ye :)
saya pun masak half gak, tp ikut resepi kat internet, kitaorg makan bertiga je bleh abis, hehe..

takper kak, lain kali bleh masak mknn kegemaran diorg kan :)