~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, February 25, 2009

Mandi time!~

Ibrahim ni kalau mandi, memang susah skit.. Tp mama memang mandikan dia, tak sama masa, selalunya bila dia buang air besar.. tp kalau dah malam, takla.. almaklumla sejuk kat sini, menggigil2 la dia bila kena air walaupun suam kan.. tp bila dah start mandi mulala suka main air, hehe.. pandai plak dia amik gayung tadah air pastu masukkan dalam baldi..


kira ni nak biar dia lekala skit sambil mama mandikan dia.. takpun kekadang siap bawak lego lagi sambil mandi.. alhamdulillah, Ibrahim ni suka gosok gigi walaupun kekadang tu kena paksa, hehhe.. yelakan dah makan macam2 makanan manis, kang tak gosok rosak plak.. kt sini dahla gi dentist tak cover, huhuhu..

Ibrahim main dgn minyak baby & dragon menemaninya, hehehe
tp skrg ni winter dah nak abis, so cuaca pun dah kurang sejuk, adala dalam lebih kurang 7 darjah celcius.. tp still kena berlapis2 gakla baju Ibrahim pakai, ehehe.. Bila dah abis mandi, time nila ikut mood dia, kekadang tu susah sgt nak pakaikan baju.. suka sangat berlenging.. Kena bg dia something supaya dia leka pastu blehla pakaikan pampers, baju & etc..


kekadang tu senang sgt plak pakai baju, takyah nak berkejar, hehe.. macam2 la Ibrahim ni.. Kan comel bila dah pakai baju.. ada macam budak tadika tak?? hehe..

4 comments:

tulip said...

a'ah la.. dah mcm budak tadika.

tunfrida said...

sama laaa mcm cik awe genit aku tu nabila...! dh pndai pulak nak ppilih2 baju. nak pakai yg cantik aja...ada pulak baju kegemaran...hahah mcm2!

nadrah said...

nabilah, he is so adorable.. camne life kat sama? seems everything goes very well :)

unique1012 said...

zeaty,
yeke? hehe..

normi,
wah MHI, pandai melawa skrg ni.. bagus2!! ibrahim skrg memang tak memilih bab2 pakai baju ni.. tak taula akan dtg, hehehe..

nadrah,
thanks, so far alhamdulillah, doakan kami ye..