~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, February 13, 2009

Jom try buat Cookies!~

2 hari lepas, memang tak plan pun.. dah kul 9 mlm, baru mama rasa nak buat choc chip cookies.. so korek2 resepi dalam almari, memang byk resepi dah tulis.. jumpala resepi choc chip cookies.. okla bleh try buat.. resepi ni memang dah lama copy from internet, tak ingat dah amik dari website mana..

Ibrahim waktu ni tengah tdo kat bilik tv.. mama pun mulala menguli tepung.. banyak gak adunan.. choc chipnya pun tak banyak mana, so bila choc chip dah abis, mama tambah conflakes plak, kira dapatla 2 jenis cookies.. Tengah busy menguli Ibrahim bangun, nasib baik tak buat kerenah..

1)Choc chip cookies first bakar, 2)Choc chip cookies yg kecil2, 3)Conflakes Cookies, 4)Dapat satu bekas besar tula
Memula bakar, adunan letak banyak, jadi besar plak cookiesnya, 2nd time bakar & seterusnya, mama dah bleh agak adunannya supaya cookies jadi kecil molek je.. Alhamdulillah cookies menjadi, rangup & memang sedap!! Babah cakap mcm ala2 famous amos gitu.. yelatu.. dapat banyak gakla.. muatla satu bekas besar.. bolehla Ibrahim & kitaorg makan puas2..


Tengokla Ibrahim ni, yg tak sabar nak makan cookies, hehe memalam buta still berjaga lagi.. mana taknya baru bangun kan, lambatla dia tdo balik..

No comments: