~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, May 1, 2009

Kenyang tak?!~

Inila dinner kami baru2 ni, satu terlebih rajin, satu lagi tak berapa rajin, hehehe..

1st pict adalah lasagne, kali ni mama guna daging ayam cincang, buat pun tak berapa byk, hanya 250gm je, then campur mixed vege & crabstick.. sos spaghetti with mushroom.. sos putih cam biasa & kulit lasagne yg direbus sekejap supaya lembut, pastu bakar 40 minit.. memang terangkat!!.. mcm tak cukup je, hehe..


Yang pict bawah plak, fish fillet with whipped potato, cheese chived & chili source.. pun best jugak!! fish fillet tu beli yg instant frozen, tinggal bakar je.. whipped potato pun yg instant, kena masak air + fresh milk sehingga mendidih sebelum dicampur dgn serbuk whipped potato..then campurla skit butter, garam & lada sulah utk perasa.. dah siap!! dan memang kenyang sbb whipped potato tu masak byk!! hehehe..

8 comments:

Khas Lysha said...

sedapnyer.... tetiba tersedar rupanya hampir2 terjilat skrin lappy,.. ekekekek

unique1012 said...

Khas Lysha,
jgn jilat betul2 sudahla, :p .. blum mkn kot ye, hehehe..

tunfrida said...

uii nabilah...memang tak cukup la byk tu je lasagne nya...nyummm! uii...bagai terasa2 plak nih.

unique1012 said...

normi,
hehe.. blehla tahan sampai esok paginya.. sesekali makan ni memang best!!

gee ryder said...

kak g dulu byk rencah instant whipped potato tu...kekdg tu smpai buang dh expired..tak terguna..dpt free la katakan hehe

unique1012 said...

kak gee,
oo yeke, dpt free? bestnya.. mesti byk sgt sampai tak habis, hehe..

DYLA said...

mcm sedap je whipped potato tu..

unique1012 said...

Dyla,
memang sedap tp tak leh lawan udang galah dari Labuan tu, hehehe