~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, May 26, 2009

Jom ke Sainsbury's Heaton Park!~

Jumaat baru ni, lepas babah solat jumaat.. babah ajak keluar jln2 lagi.. kali ni kami ke Sainsbury's Heaton Park.. supermarket macam tesco & asda yg ada disini.. dalam 15-20minit dari rumah.. dah 2 kali dtg sini, kali ke 3 ni baru amik gambar.. Sampai2 je hujan renyai, tp tak kira, nak amik picture gak!! hehe.. sbb tu Ibrahim tu pakai hood :) Mama pun amik gambar tertunduk skit sbb hujan :P hehe..


Selain Sainsbury, ada juga kedai2 yg lain seperti Currys (electrical shop), Wickes (Home appliances shop) & American Goft Shop.. Pernah masuk skali je dulu waktu first time dtg sini.. Bagus juga tempat ni, selain supermarket, ada cafe, pharmacy, dentist & petrol station, so sambil membeli belah boleh check gigi & mkn2, hehe.. Harga pun lebih kurang je mcm tesco & asda, adala pro & cons..


Habis shopping, sambung lg amik gambar, hehe.. rupa2nya dah 140 tahun juga Sainsbury's ni kt UK.. lama gak tu kan, kalau tak dtg sini, tak tau pun ada supermarket ni, hehehe.. Bila dah masuk supermarket, ada je barang yg nak dibeli, trolley pun mulala penuh, nasib baik muat bonet kereta comel kitaorg ni, hehe..

9 comments:

ninie's corner said...

seronok nyer dia gi shopping2....

mama idzareef said...

parents n child parking kalo kat sini kat tesco je ader..tp yg geramnya yg tak bwk anak pn parking kat situ..selamba je..org malaysia ni mmg kurengg kot kesedaran sivik dorang..:(

psstt : ibrahim happynye gi dendalan..hihi..

mummYaeesh said...

comelnye ibrahim pakai hooded jacket tu...

psst..kedai jual fm takde ke??ahaks

isya said...

borong nabilah, jgn tak borong.. hiks

Khas Lysha said...

uii lamanyer dah 140 tahun...

DYLA said...

nabilah, muka nampak mcm kurus sket la hehe =)

syok ke soping kat sana nabilah? mcm ne price kat sana?

unique1012 said...

ninie's corner,
memang seronok!! hehe..

mama idzareef,
kt sini memang selalunya ada paret n child parking & even disable parking pun berlambak, hehe.. itula sbb kita tak biasakan kt malaysia tentang ni..

ibrahim mmg suka sgt dpt kuar jenjalan, tetiap hari dia yg ajak, hehehe..

mummYaeesh,
tq auntie, kembang sekejap ibrahim dengar, hehe..

kedai fm?? fridge magnet ke? hehe.. setakat ni takde yg berkenan bila jumpa sbb takde yg ada manchester ke or sewaktu dgnnya, hehe..

isya,
ingatkan nak berwindow shopping je, terborongla skali, hehehe..

Khas Lysha,
itula diorg tengah sambut ulang tahun yg ke 140, lama kan, hehe..

Dyla,
muka je ke kurus?? hehe.. badan tak kurus pun, ahaks..

shopping kt mana2 pun seronok, hehe.. tp harga kt sini nampak je murah, bila convert mahalla berbanding RM, tp nak buat camna kena beli gak.. nak kena minta KPT tambah allowance, hehehe..

gee ryder said...

syoknye jejaln..

ibrahim kemain lg tuu hehe

unique1012 said...

kak gee,
hehe.. ibrahimla yg paling seronok, mmg selalunya dia yg ajak kitaorg keluar, hehe..