~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, May 18, 2009

Jom kita gi Bury!~

Dari Manchester Fort, babah ajak jalan2 gi Bury, yelakan selama ni asik dengar je tp tak tau camna tempatnya, kitaorg pun pergila.. takla jauh sangat, dalam 20 minit gitu & kena lalu Prestwich & Broughton.. On the way tu, babah cakap laparla plak, ternampakla Mcd, hehe.. Kitaorg pun singgah.. Mcd ni area Prestwich..


Dah lama betul rasanya tak makan Mcd, tp biasala kan kalau dah gi sini, memang tak byk choicela.. Sampai2 je, kitaorg tengok ada ruang utk budak2, so lepas order kitaorg duk je kat situ, Ibrahim suka betul dapat crayon & kertas, mulala tak ingat nak makan, hehe.. kitaorg makan Filet-O-Fish, kentang goreng, air orange & Mcflurry with M&M's candies, alhamdulillah, selera betul, hehe..


Lepas tu kitaorg teruskan perjalanan, sebenarnya kitaorg tak singgah mana2 pun, just duk dalam kereta je, sempatla mama snap mana2 tempat yg agak menarik walaupun tak berapa jelas dlm gambar, hehe.. Bury ni tak sebesar Manchester city, tp okla agak menarik jugala.. so dah abis satu town kitaorg round, hehe.. nak gi mana lagi, balikla ye tak?? hehe..

6 comments:

siti nurbaiya said...

salam, bestnyer gi jalan-jalan. Scenery kat sana lain dgn malaysia. BEST!
filet o fish n kentang kat mcD sana ok ke? dia tak goreng sekali dgn meat lain ke?

unique1012 said...

wsalam baiya,
alhamdulillah, sempat gakla nak jalan2 dekat sini..
setahu saya even kt malaysia pun dia akan guna minyak tu skali je utk satu jenis daging, kalau dia main campur semua skali mesti rasa dia dah tak sama, diorg mesti ada quality control, ini just assuming je, hehe..

ninie's corner said...

salam, wah bestnye.......dah lama ddk kat overseas ke? seronok la....
cantiknye.....

unique1012 said...

wsalam ninie's corner,
tak sampai setahun lg, dalam 8 bulan 1/2 baru duk sini, time spring ni memang cantik sbb banyak bunga, hehe..

mummYaeesh said...

yelah..da terlanjur dok negara org tu baik jalan puas2 kan..
uols sbnrnye dok sana watpe ek?? da lma ke?? sampai bile??

unique1012 said...

mummYaeesh,
hubby saya sambung study kt sini, itu yg ikut tu, hehe.. dah 8 bulan 1/2.. insyaAllah kalau lepas viva 1st yr ni, sambungla lagi 2-3 thn..