~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, May 31, 2009

Jom ke Car Boot Bowlee

Last Sunday, buat kali pertamanya kami pergi sendiri ke Car boot Bowlee, sebelum ni kitaorg ikut kawan2 kt sini sbb takde kenderaan, alhamdulillah kali ni kami mengexplore sendiri jalan ke car boot bowlee.. Pagi2 lg dah bangun around 6.00a.m, mama buat sarapan & kami bertolak jam 7.00pg ke arah Bowlee Community Park, Heywood Old road, Middleton..

Dalam 20 minit dah sampai, pagi2 memang jalan lengang tak byk kereta.. tp bila dah sampai terperanjat juga kitaorg sbb jam nak masuk parking, hehe.. mcm kt federal highwayla plak.. tak sangka plak camni, mulala mama call some of kawan2 kt sini mmg camni ke kalau gi carboot?? rupa2nya memang camtu, maybe sbb sampai awal, bertembung skali dgn org2 yg nak berjual skali.. alhamdulillah dekat 30 minit juga baru dpt masuk & parking..


Ramai betul orang, mahupun yg berjual & yg membeli, rasa2nya lebih 100 penjual, lenguh juga kaki berjalan, hehehe.. mcm2 jenis brg yg dijual, pakaian, buku, peralatan rumah, toy, elektrik & elektronik, dptla mengusha toy ibrahim yg memang dah lama kami nak beli, akhirnya jumpa juga.. Bead maze toy.. penat betul berjalan, cuaca punyala terik mcm dah tengahari.. ada juga jumpa ramai malaysian yg ke sini, sempatla bertegur sapa..


Pastu jumpa story book utk Ibrahim, Disney Enchanted Tales, terus berpusing2 lg sampaila ke hujung, babah plak berkenan nak beli sack chair, besar gak, nasib baik ringan blehla mama mengangkutnya, hehe.. puas betul berjalan sampai dah tak larat, berhenti jap beli juice orange, sebenarnya ibrahim yg nak, juicenya tertinggal dlm kereta.. ada disediakan gerai juga utk para penjual & pembeli..

Sambung jalan balik pusing lagi ke tempat yg kitaorg tak pergi lg.. dah abis semua tempat kitaorg pun berjalan balik ke kereta & balik rumah, penat sungguh hari ni!! hehe..

5 comments:

gee ryder said...

ktsana bejln sesak2 ramai org pun takpe, sejuk kan?

mama idzareef said...

bead maze toy tu aritu ader tgk kat ikea..mahal jugak tgk regenya..

unique1012 said...

kak gee,
angin memang sejuk, tp kalau dah matahari terpacak atas kepala tu, terik gak kak sampai pening gak kekadang tu, hehehe..

mama idzareef,
oo yeke, memang yg kitaorg beli kt carboot ni brand ikea, tp tak taula harga betul dia braper.. second handla katakan, dptla 1 pound, hehehe.. ..

mummYaeesh said...

bestnye mesti rambang mata kan..
mat2 salleh ni wlupun brg baru lagi diorang da taknak so tak nampak 2nd hand pun tp kena pilih2 gakkan!

unique1012 said...

mummYaeesh,
yup, kena pandai pilih sbb terlampau byk, hehehe.. rasanya org kt sini memang suka shopping, sbb tu byk yg diorg nak jual, :P