~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, May 28, 2009

Jalan2 city lagi!~

Sabtu lepas, kami ke city center lg, hehe.. seperti biasa, parking di Arndale, then jalan2la di Arndale & sekitar luar Arndale tu, tengah panas2 ni memang best!! pastu kitaorg ke lorong disebelah Selfridges n Co Shopping Centre, rupanya2 ada kedai2 kecil macam yg kami jumpa di sekitar Market Street dulu.. lebih kurang je barang yg dijual, kraftangan2, beg kulit, baju, food & mcm2 lg.. barangan african pun ada, hehhe..


Lepas tu kami tertarik plak dgn pakcik mat salleh ni buat persembahan, teringat sekejap kt pasar seni, kan dulu byk gak org buat persembahan kt tepi2 jalan cam ni.. kt sini pun ada yg cari mkn cara camni.. ramai juga org yg tengok, bleh tahanla suara dia..


Then kami pusing balik kt kedai2 kecil tu, tengok2 je, dibahagian sebelahnya plak, ramai betul org kalau weekend, semua org window shopping gak.. pastu kitaorg masuk selfridges n co.. saja2 nak tengok bhgn bawah, rupa2nya ada bhgn electronic & food court, singgah beli jus buah utk ibrahim yg dah abis jusnya, kuat betul minum, hehe.. pastu kitaorg keluar, masuk semula menuju ke Arndale parking, bayar & balik rumah..

6 comments:

atty's said...

salam..kty pun lama dah tk g pasar seni...heheheh

mama idzareef said...

ibrahim suke minum jus buah ekk..patutla kulit tantekk..putis melepakss..

bestnya awakk..duk sana asik jenjalan aje..jelesnya..nk duk sana gak..huwaa.. ;p

ninie's corner said...

seronok nyer.....awk sefamily suke jln2 ye.....mcm2 tmpt awk dah pegi kan.....best nyer.....peluang yg ade jgn dilepaskan.....

bile agaknye dpt pi sana.......:)

unique1012 said...

wsalam kty,
itula, sy pun dah bertahun lamanya tak pergi ksitu, selalunya lalu depan je, hehehe...

mama idzareef,
eh eh kembang sekejap ibrahim :P a'ah memang selalunya kalau keluar bekalkan ibrahim dgn jus buah mangga, hehe.. kalau dah abis mulala melilau nak mencari kt kedai, :)

alhamdulillah, dptla merasa susah senang duk merantau ni, jomla dtg sini melancong ;)

ninie's corner,
alhamdulillah, blehla jalan2 dekat sini je, jauh2 tu belum ada rezeki lg, hehe..

kalau ada rezeki lebih, mehla melancong ke sini ;)

mummYaeesh said...

jln2 kat situ ada tak jual fm?hiks..
bestnye la dpt jalan2 kat negara org..bila la weols nak sampai ni bleh borong fm abis2an!woohoo

unique1012 said...

mummYaeesh,
takdela plak jumpa fm, byk kraftangan je, hehe.. takper kak, ada rezeki lebih bleh dtg sini nanti insyaAllah, air asia dah murah kan.. waktu tu nak borong apa pun bleh, ahaks..