~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, May 5, 2009

Jom ke Piccadilly Garden!~

Weekend baru ni, kitaorg jalan2 gi town lg.. sbnrnya tak plan pun, bila dah keluar takde arah.. ke Arndale la, mana lg.. tp memang mudah parking kat sini.. then masuk Arndale, singgah sekejap di Clinton Cards Shop.. ala2 Memory Lane, then keluar ke Market Street, Ibrahim belum apa2 dah dpt bola dgn pemukul yg dijual oleh org2 dijalanan market street tula.. suka betulla dia.. Kami pun terus ke arah Piccadilly Garden.. on the way tu, ada plak org jual2 kat lorong pejalan kaki, so kitaorg pun singgahla kejap tengok2.. kebanyakannya baju & bag..


Then pastu, terus ke Piccadilly Garden, ramai betul org hari ni.. melepak2 di garden tu.. cuaca pun tengah best ni, panas2 sejuk.. pastu babah ckp laparla plak.. kitaorg pun pergi ke Rice Restaurant, babah ckp kat sini halal, mama tengok memang ada tanda halal kat pintu, masuk2 je, jumpa 2 Malaysian, Rahmah & kawannya Azie tengah order & tunggu makanan.. style nya layan diri, order & bayar dikaunter, pastu tunggu makanan siap, kami take away je, pastu makan diluar..


Bleh tahan sedap gak, Nasi goreng Indonesian yg direkomen oleh Cashier tu, isinya ayam & udang serta cili capsicum & rebung, dasyat tak?? siap ada rebung lg tu, hehe.. pastu minum Oasis Orange, memang best, berselera betul kami, Ibrahim pun suka!!hhehee.. lagi2 masih panas2 kan.. lepas makan kami pun terus berjalan balik ke Arndale.. masa utk balik umah :)

2 comments:

DYLA said...

dulu masa baca novel ahadiat akasyah adalah dia sebut piccadily garden ni.. ooo mcm ni rupe nyer ye.. bila la agaknya dpt smpai ke sana..

unique1012 said...

Dyla,
oo yeke, lamanya tak baca novel.. InsyaAllah mana tau dpt durian runtuh nanti, blehla holiday ke sini, air asia skrg ni bleh thn murahkan..