~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, May 20, 2009

TAG - tugasan harian

Tag ni dari Kak Gee @ mama Aqeel...

ok mari kita mulakan..

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
Basuh toilet tak tentu, sbb kat sini bukan macam kt Malaysia, tak basah sampai ke lantai.. selalunya lap2 je mana yg patut.. kalau basuh pun toilet bowl & bath tub bila nampak dah kotorla.. lantai pun bersihkan bila nampak dah berabuk..

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
multipurpose cleaner jenama Dettol & Duck utk toilet bowl

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
Mop ada tp jarang guna, sbb semuanya bercarpet, selalunya berus or vaccum je buangkan habuk..

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
Buat dinner utk babah & Ibrahim..

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
fish filet & mash potato

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
babah minum air kosong je.. kdg2 mama minum susu skimmed milk strawberry or chocolate or banana..

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
tutup pc, basuh pinggan, kemas bag susu Ibrahim, angkat Ibrahim tido kat atas kalau dah tdo kt bawah (semangat tau anakku ini, bleh sakit pinggang dibuatnya), pastu solat & tido, hehe...

8) HARUS JAWAB TAG
dyla
zeaty
mummYaeesh
mama idzareef
baiya
dan sesiapa jua yg nak buat ok..

Kak gee, harap puas ati dgn jawapan diatas :)

7 comments:

DYLA said...

heheh, agak payah tag ni ek... cuci toilet pun ada. ok ok diusahakan!

mama idzareef said...

best kan kat sana..ye la tak berabuk sangat cam sini..pas mop kejap dah berabuk balik...huhu..

gee ryder said...

dinner nabilah tu menyelerakan wpun simple...
puas ati :)
thanx anyway

tulip said...

alamak.... ni byk keje suami aku.. huhu... terutama bab toilet.

Mas said...

sadisnya tag ni, taknk jawabla..huhu

mummYaeesh said...

adeh, weols pengsan dulu..woohoo!

unique1012 said...

Dyla,
ok dyla, hehe, mula2 dpt tag ni pun tergelak :)

mama idzareef,
kurang berabuk sgt, okla setakat nak bersihkan carpet yg tak berapa tebal ni haaa, hehe..

kak gee,
dinner yg mmg selalunya simple je kak, hehe.. ok ur welcome..

zeaty,
wah, bertuahla cik abg yg basuh toilet, kenala tnya dia nak jwb soalan ni, hehe..

mas,
apa yg sadisnya mas oii, hehe.. awak lgla best mesti ada take turn bila nak bersihkan rumah kan..

mummYaeesh,
hehe.. pesal plak pengsan kak?? :P