~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, April 20, 2009

Program Hari Ibu by Helwa Manchester

Khamis lepas, mama & Ibrahim join program hari ibu di Elizabeth Park, Cheetham Hill.. punyala meriah.. Ibu je dalam 26 org, anak2 lagi dalam 50 org.. memang ramai & best!! macam2 acara diadakan.. acara utk ibu2 & anak2 dari 3-10 tahun.. so mama jela yg masuk.. nasib baik acara pertama je.. passing belon berair secara berpasangan.. alhamdulillah mama & auntie Shidah dpt second place..


lepas tu dah makan tengahari.. masing2 ibu dah ditugaskan utk masak food.. mama masak spaghetti bolognese utk 10-15 org, kuahnya je satu periuk besar & spaghettinya 3 bekas besar gak.. alhamdulillah.. hampir licin!! hehe.. sukanyala mama.. selain tu ada nasi goreng cina, ayam panggang, home made pizza, salad & pelbagai jenis kuih muih, serimuka, onde2 & mcm2 lagila.. nasib baik ibrahim nak makan.. memang stop kejap main bola, makan dulu dgn mama..


then lepas tu mama dah tak consentrate sgt dgn acara seterusnya, busy dgn ibrahim yg suka sangat berlegar di kawasan tu.. susah betul nak kawal.. asikla dgn bola je.. mama terlupa plak nak bawa bola ibrahim.. abis bola budak lain dirembatnya, hehe.. sorryla pada empunya bola ye.. ibrahim ni masih belum bleh main sama2 lagi.. dia main sorang2 je.. mamala yg penat asik mengejarnya.. nasib baik tempat ni berpagar.. so takdela risau sgt.. masih under kawalan lagi...


Jom kita tengok apa lagi yg ibrahim buat kat park ni?? hehe.. ada girl ni tetiba je pegang tangan ibrahim.. mama pun tak taula anak siapa, namanya pun mama tak tau.. tp mama ketawala bila girl ni suka kat ibrahim, hehe.. nasib baik sempat capture pict diorg ni..


acara2 lain, mengisi air dalam botol acara utk ibu & anak 3-5 thn.. pastu mini treasure hunt utk anak2 berusia 6-9thn.. acara ibu & anak utk 10 thn keatas, mengutip alat tulis sambil tutup mata.. Gambar 4 diatas tu, mama & auntie Shidah dgn hadiah tempat ke2 acara ibu2..


Acara terakhir yg dinanti2 oleh ibu2, tukar2 hadiah harga antara 3-5gbp sesama ibu.. mama dapat hadiah dari auntie Aida, set pinggan & mangkuk utk outing, suka2!! alhamdulillah, thanks auntie aida.. hadiah mama plak dapat kat auntie Adilla.. hopefully auntie suka dgn hadiah mama ye..


Last skali, sebelum berkemas & balik.. sempatla kami semua bergambar beramai2 sbg kenangan dipark tu..

4 comments:

tulip said...

ramai org mesia kat sana. tak la sunyi sgt kan... ibrahim nampak cam budak besar je. suka tgk pic dia jalan sesorang tu. btw hepi mama day!

mamaadam said...

wah so happy ye...

tunfrida said...

nabila, macamana lagak ibrahim nak berkawan?

kalau MHI dia perhati, dari jauh dia mendekat pastu berada di tengah2 kelompok [kwn2 baru] pastu cuit2, kalau bola budak2 tu dtg kat dia baaaaaaaaarulah dia kick...pastu bolehla dia join [kalau budak2 tu sedar kehadiran dia] kalau idak...dia patah balik kat aku. hahaha

dah asik bergaul ngan umminya aja...

unique1012 said...

zeaty,
hehe.. thanks la zeaty walaupun dah lepas lama, ni pun tak semua join, sebenarnya lagi ramai.. kalau ada program memang best ramai2, kalau tak duk kt umah je :) ibrahim memang nampak cam budak besar tp still belum bleh biar je.. masih kena tengokkan risau!! hehe..

mamaadam,
memang happy dpt gi park!! leh hirup udara segar & beramah mesra, hehehe..

normi,
ya Allah, ibrahim punyala tak malu amik bola org, hahaha.. pastu bawa lari main sorang2, hehe.. nasib baik diorg tak kisah.. aku yg malu, terpaksa bermuka tebal, hehe..dia masih tak pandai main sama2 lagi.. sbb diorg main sepak2, ibrahim main baling2.. lain version tu yg tak leh masuk lg.. nak tak nak mamanyala yg kena melayan, hehe.. lain kali memang kena bekalkan bola kalau pergi park insyaAllah..

MHI pemalu rupanya, bagusla sopan santun.. ibrahim main redah je, memang tak tau takut, hehe..