~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, April 27, 2009

Ibrahim 2nd visit to Booth Children Hospital!~

Semalam, selepas mkn tghr kami ke Booth Children Hospital.. memang ada sebab pun kami kesana.. Ibrahim nila, malam sabtu baru ni, agaknya nak cepat sgt turun dari sofa selepas bangun dr tido, terseliuh kaki kirinya.. waktu tu mama didapur tgh masak dinner.. lama juga Ibrahim menangis, sakit sgtla agaknya.. sampaikan tak nak berjalan.. merangkakla pula.. mama pun letak minyak & urut skit2..sampai semalam tghr masih tak nak berjalan, kalau berjalan pun mesti kena berpegang, mcm baru nak bertatih tu.. itu yg kami bawa ke hospital ni..


Sampai2 di hospital, terus ke tempat accident & emergency.. ada juga parents & anak2 yg masih menunggu nak jumpa doktor.. bila di hospital kan byk toys, ibrahim punyala suka, barula nak berjalan sikit2 sbb nak main, itupun masih merengek2 juga..dalam 15 minit, nama ibrahim dipanggil oleh nurse.. masuk bilik nurse utk kenal pasti sakit dulu sblm berjumpa dgn doktor yg bertugas.. lepas tu kami keluar balik menunggu lagi utk jumpa doktor..


Inila ruang menunggu & toys yg ada & boleh dimain sesuka hati oleh budak2 yg dtg ke sini.. masa menunggu doktor, ibrahim sambung main lagi, tp sekejap je, then berpangku dgn mama sampaila jumpa doktor.. doktor yg kami jumpa pun tidak byk membantu selain check kaki pastu advice kami utk tunggu sehari 2, kalau nampak makin teruk baru bawa balik ke hospital utk x-ray.. di sini lain spt di Malaysia mesti dah dpt ubat, kat sini jarang ubat diberi.. kalau nak, beli sendiri kat pharmacy itupun hanya yg general shj bukan yg under control item..


Sewaktu nak balik, kami suruh Ibrahim jalan sendiri, biar cepat baik.. punyala lambat!! mcm baru nak belajar berjalan waktu setahun dulu, hehe.. tp tak nak berpimpin, nak jalan sendiri.. sabarjela kan.. kenala mama menunggu sbb risau kereta lalu lalang.. harap2 kawan2 dpt doakan Ibrahim cepat sembuh ye & aktif spt biasa, insyaAllah..

2 comments:

gee ryder said...

alahai ciannye ibrahim...moga cpt sembuh..

kan bagus kalo hosp kt msia pun camni

unique1012 said...

Kak gee,
alhamdulillah, ibrahim dah beransur baik, bleh jalan dah walaupun tak berapa ligat :)

hospital kat sini, bab main tu memang best, cuma bab ubat tu yg susah skit..