~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, April 24, 2009

Jom jalan2 cuci mata!~

Semalam petang, kitaorg jalan2 kat city lagi.. keluar dari rumah dalam 2 lebih, menuju ke Arndale Shopping center.. cuaca pun agak redup.. sampai Arndale, jalan2 sekejap dlm tu, pastu keluar depan Arndale tu.. berhadapan dgn Triangle Shopping Center ada tempat duduk.. kiranya betul2 belakang the eye of manchester.. duduk2 kejap kat situ..


Then kitaorg tengok ramai betul mat salleh ni pakai baju bendera england.. ingatkan pasukan bola sepak england ada buat pertunjukan ke apa kan.. tp tak mcm pemain bola pun semuanya, hehehe.. takper biarkanla diorg, maybe ada occasion kot, sbb tula ramai agaknya org, hehehe..


Lepas tu kitaorg masuk Triangle plak.. lengang je takde org, keluar balik.. jalan2 di Urbis Garden then lintas jalan ke The Print Works.. tempat ni byk restaurant & pub, gelap semacam je dalam dia & ada Odeon Cinema dalam tu, masuk kejap, kitaorg beli juice 'Orange + Pineapple + Banana' rasanya macam vitagen je, hehehe..


Lepas tu, kitaorg keluar balik & round2 lagi, then jumpa Aladdin restaurant..kedai pakistan ni, siap ada selamat dtg lagi tu, hehe bangga sekejap jadi org Malaysia :) then kitaorg order cheese nan kebab makan bertiga, sungguh sedap!! tengah laparla katakan, hehehe..

Lepas makan, kitaorg gi jalan2 lagi ke arah Market Street, pastu melangkah masuk ke Primark.. ramai betul org, round2 bhgn pakaian lelaki ditingkat 2..dptla cari sweater utk babah... nak byr punyala ramai yg beratur!! nasib baik cashier ramai, kalau tak mesti tension, hehehe.. then kitaorg pun masuk semula ke Arndale, jalan2 lagi.. sampaikan Ibrahim pun tertido distrollernya.. puas berjalan kami pun balik.. dah lama tak berjalan jauh2, lenguh juga dibuatnya, hehhehe..

6 comments:

tulip said...

org pakistan tu orang malaysia gak kot. mesti dia penah restoran mamak kat malaysia nih.. tuh yg dia letak selamat dtg.

unique1012 said...

zeaty,
hehe.. agaknyala kot.. bagusla cara dia nak tarik pelanggan malaysian..

Khas Lysha said...

cheese nan kebab rupanyer ingatkn pizza la td. he he he

unique1012 said...

Khas Lysha,
hehehe.. mknn feveret kitaorg tu kt sini, sedap tau!! :) pizza diorg buat tak ummpp sgtla..

ciklin said...

kedai aladddin tu landload kak lin la..

unique1012 said...

kak lin,
oo yeke, hehhehe.. kalau tau kitaorg bagi tau nama kak lin, mana tau bleh dpt diskaun, hehe..