~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, September 18, 2008

Transit at Dubai

5th Sept 08 - around 3.30a.m alhamdulillah, dah sampai Dubai setelah 6 jam perjalanan dari KLIA, sampai2 je, macam pelik mana pergi nye stroller kitaorg, camna nak bawa Ibrahim ni? nampak stroller bebenyak kat tempat keluar tu, tp tak pastila boleh ambil ke tak? rupa2nya memang kena guna stroller diorang sediakan, stroller kitaorg dah antar terus ke Manchester..


Lepas solat subuh, kitaorg pun berjalan2 kat Duty Free Dubai, masyaAllah macam2 kedai ada, pergila tengok kedai perfume, pastu tengok kedai emas plak, bleh tahan mahal gakla.. sempat gak bergambar kat depan kedai2 tuh.. :) Masa kat sini, sempat gakla Ibrahim berkenalan dgn Malaysian yang kebetulan pun naik plane yg sama dgn kitaorg, Musadiq & Aishah, anak Dr Murni yg berkerja di Sheffield.

Sementara nak tunggu masuk tu, sempat lg dgn sukahatinya Ibrahim join budak2 India ni main keta diorang, sabar jela.. Pastu around 7.55a.m beraturla kitaorg balik nak naik plane ke Manchester, masuk2 je terus duduk kat tempat yang telah di booked. Perjalanan 7 jam ke Manchester, kali ni waktu siang, so dapatla tengok luar.. Pemandangan yg sungguh indah, betapa besar kuasa Allah menjadikannya. Ibrahim pun tak banyak ragam, syukur sgt.. time makan, kitaorg pun makanla, nak buat camna kan, dah dalam musafir..


Pastu Pramugara Emirates ni ambil gambar Ibrahim pakai instant camera & bagi kitaorang terus gambar tu dgn cover skali, memang kenangan yang bestla utk kami.. Servis ok, pasni bleh naik lagi Emirates, ye tak? Cewah macam promote la plak.. hehe

So sampaila kami ke Manchester dalam pukul 1.30tghr waktu tempatan, sampai2 je terus pergi tempat immigration, beratur punya la panjang, dengan Ibrahimnya yg asik nak berjalan je, memang menguji betul.. last2 babah je yg beratur, mama jaga Ibrahim, dah sampai turn kitaorg baru mama bawa Ibrahim terus ke counter, punyala kena bersabar! Alhamdulillah, takde problem, terus pergi amik beg2 then, pergi ke rumah Hos dgn limo Airport Carz..

3 comments:

DYLA said...

seronoknya baca citer nabilah ni.. mmg dah bwk budak mmg la byk cabaran kan nabilah. mujur ibrahim dah besar sket. kalau bby lg susah.

-ummu amin- said...

nabilah, ibrahim nmpk lainlah dgn new haircut dia tuh :) nmpk cam nerd jer.. akak smp duk tgk 2-3 kali pics dia baru cam..

unique1012 said...

dyla,
waktu baby dulu rasanya ok lg, cuma bagi susu pastu tukar pampers, ibrahim tak banyak ragam sangat..skrg ni dah pandai jalan tuh yg penat sikit..

kak ayu,
wan & atuk dia potong.. tau2 je dah pendek, mana taknya tengah dia jaga tak duk diam la.. tp nampak lg comel kan?