~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, September 17, 2008

Tibala Sangat Tika & Waktunya!

4th Sept 08, pagi2 lagi dah bangun, bersemangat nak settlekan kemas baju & benda2 lain dalam beg yang nak dibawa, bayangkanla, hari dah nak pergi pun beg belum settle2 lagi.. keluar masuk, keluar masuk.. serba tak kena, last2 betul2 settle nak tau bila? pukul 6.00ptg.. sabar jela.. alhamdulillah, kira punya kira tak lebih 60kg..


Pagi tu, sempat lagi pegi Tesco beli barang nak masak, sebab hari ni pasti ramai yang dtg dari kampung hubby.. Sempat lagi Ibrahim main kat Tesco! Balik2 je ramai yg dah tiba, Awe (nenek), Pak Lang, Mak Lang, Mak Long, We Chik (Nenek Saudara), dan ramai lagi tiba sebelum berbuka, anak2 Pak Lang & Mak Lang..

Pukul 9.00mlm bertolakla kami ke KLIA membawa 3 beg besar + 1 kotak, stroller & 2 hand luggage.. kira banyak gakla barang kan.. Sampai2 je terus wrap beg2 yang nak di check in.. takut pecah dicampak2 nanti..

Ramai gak yg ikut hantar, termasukla mama & abahku dari TPG dgn pakcik Alias & anaknya Emilia.. Beratur kat line M untuk Emirates Airline, nasib baikla dah check in online, takla panjang sangat sebab dah ada lane yang khas untuk online check in.. Check in beg & dapat 2 sets boarding pass dari KLIA ke Dubai & Dubai ke Manchester untuk kami bertiga..

Pastu berkumpul beramai2, borak2, sekejap betul masa berlalu dah pkl 11.00 malam.. Maka tibala untuk kami masuk ke dalam untuk terus ke tempat menunggu naik plane.. Sebak betul rasanya tak terkata, mana taknya, lama gak nak tinggalkan family kat Malaysia.. Ibrahim plak excited betul, siap babai2 lagi, macam tau2 je dia nak pergi tinggalkan semua orang..

Pastu terus ke balai berlepas, naik train, Ibrahim still excited, tak nak duduk kat stroller, asik nak jalan je.. penat sungguh! sampaila nak naik plane.. alhamdulillah nasib baik dah booked tempat dalam plane so terus je pergi tempat yg telah tersedia.. Maka berlepasla Emirates plane pukul 12.55a.m 5th Sept08..

Dalam plane, maybe sbb malam, alhamdulillah Ibrahim tak meragam sangat, asik tido je.. tak bangun langsung, mkn pun tak bangun, so mama simpan je mknn dia, nanti bleh bagi bila dia dah bangun.. Tapi Ibrahim bangun pun tak makan, just nak susu je..

2 comments:

mas said...

Rindunya..tak perasan akak dh update yr blog,

selaamtla, nnti2 lehla citer cemna berpuasa dan beraya kt MU lak yer..

Ramadhan kareem, jgn lupa cari Mlm Al Qadr dan redha Nya

:)

unique1012 said...

Mas,
rindu gak kat semua...
terima kasih banyak2, insyaAllah.. nanti kiter citer ye..
sekejap je dah nak abis ramadhan kan.. doakan supaya kita jumpa malam tu :)