~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, September 21, 2008

Shopping at Manchester Fort!!


Last Monday - 15th Sep08, Babah bawa mama & Ibrahim ke Manchester Fort Shopping Park, first time pergi sini, so first kitaorg pergi Boots, kira macam guardian or watsonla kalau kat Malaysia..


So dapatla beli cord liver oil & susu utk Ibrahim, utk mama odourless garlic, yg lain semua dah bawa dari Malaysia, still ada lg..

Pastu kitaorg pergi ASDA Living, tengok swearter, dapat beli 1 utk Ibrahim & 2 helai utk mama, semua amik yg murah2 je.. Then kitaorg pergi Argos amik buku Catalog dia..


Buku catalog ni boleh dapat free je kat Argos, tebalnya masyaAllah dalam 1800pages, so dari buku ni kita boleh search macam2 brg, kalau nak beli just tengok kat pc dia ada stock lg tak, pastu tulis catalog number utk barang tu kat kertas, beratur utk bayar & tunggu dalam 2-3 minit utk dpt barang.. memang senang, yg penting fulusnya cukupla kan! Nak kata murah sangat tak gak, tp blehla guna price dia as a base price kalau nak beli barang kat UK ni..

Second time pergi Manchester Fort, hari Khamis 18th Sep08, lepas mama pergi medical check up kat Cheetham Hill Primary Care Center, sbb dah dekat. This time kitaorg pergi B&C, babah cari lampu meja.. dapatla beli satu, pastu gi Sport Direct, babah cari topi & sarung tangan, kedai ni jual semua barang2 sports, cam baju, kasut, macam2 jenama ada Reebok, Fila, Nike & etc..


Then kitaorg gi Argos, beli safety gate untuk Ibrahim nak pasang kat atas.. susah kalau takde, bahaya for Ibrahim..

So far tak sempat lg nak amik gambar time shopping! InsyaAllah nanti2la ye..

8 comments:

tunfrida said...

salaam.

ooh..jauhnya Nabilah merantau. kerja atau further study? ada chance laa orang disini nak kirim barang2 dari sana ni....hehehe

DYLA said...

ehehhe... nabilah,
leh kirim2 barang tak? buat marah nabilah jer...

Anonymous said...

Nabila, nida ni, ...waa...kat oversea? penat saya baca blog awak, satu persatu ayat, tak cakap pun awak buat kat oversea tu? hehe..awak atau hubby yg sambung blajar?
anyway take care! Comel ibrahim!

unique1012 said...

haha.. Normi & Dyla, boleh je, insyaAllah, tp tak janjila boleh dapat ke tak barang yg diidamkan.. :)

Nida,
ye tgh kat Manchester, ikut hubby sambung study.. Thanks! InsyaAllah.. Doakan kami ye..

DYLA said...

nabilah..
mmg ada yg diidamkan.. heheh.. tpi tunggu la nabilah otai dulu kat sana...

unique1012 said...

Dyla,
yela, sebulan pun tak sampai kan.. hehe

tunfrida said...

familiarkan diri ngan car boot sale diorang nabilah ye...hehehe
depa nuu..nama je barang car boot sale tapi, barang mmolek. silap2 sok, ckup 4 tahun nabilah balik ngan barang penuh kontena! heh

unique1012 said...

normi,
susah skit nak gi car boot, takde keta.. :(