~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, September 29, 2008

Jom Car Boot Sales!!

Semalam pagi, alhamdulillah Kak Saba & Bro Arif, ajak kitaorg pergi Car boot sales! So agak2 kemana kita pergi pagi ni??? Holly Land Car Boot.. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 1/2 jam je dari rumah.. Kawasannya dekat dgn Manchester Airport.. Masuk je kena bayar 50pence.. Kitaorg sampai dalam pukul 9a.m, dah ramai org.. Mana taknya orang lain kalau pergi kul 7.00 dah bertolak, kitaorg kira lewatla ni, hehe.. Tapi takper, barang masih banyak, jangan risau!! :)


Mula2 tu tengok barang banyak sangat, tak tau nak mula kat mana.. Tp still slow2 jalan..Mula2 jumpa toy Ibrahim dulu!! Agak2 apa dia? Barney! Pastu ternampak orang jual safety gate, memang kitaorg nak cari benda tu.. nak pasang kat bawah plak.. Alhamdulillah, dapat murah gakla, babah hantar ke kereta sbb berat.. Pastu cari baju Ibrahim plak, byk betul dapat yg ok & cantik2.. murah lagi!! T-shirt lengan panjang, jaket, seluar & stoking.. Then terjumpa HP mainan, byk jenis tp still berkenan yg tesco punya, sbb apa?? Teringat HP Ibrahim kat Malaysia, sebijik!.. Untuk mama dan babah, pastila jaket!! Dapatla 2-3 helai.. Sejam gakla round keliling car boot tu mencari barang apa yg berkenan!..Barang punyala banyak! bila sampai ke kereta, turn nak mengemas barang plak, camna nak susun, hehehe.. Ibrahim plak dah meragam! sbb lama sangat agaknya.. so mama teman Ibrahim dalam kereta sementara Kak Saba mengemas barang..

Balik tu sempat lagi singgah ASDA yg berdekatan dgn tempat ni la.. Sampai2 je Ibrahim dah tertdo dalam keta dalam perjalanan, so mama ingat nak teman Ibrahim dalam keta je, tp kak Saba ajak masuk, bro Arif jaga kereta, so kitaorg pun masukla.. mama & babah ingat nak cari susu Ibrahim, tp tak jumpa plak, baru dalam 15 minit, kak Saba call cakap Ibrahim dah jaga, so mama cepat2 kuar sementara babah settle beli barang.. Tak beli apa sangat pun..


Ibrahim nak kuar dari keta, so mama pun bawa Ibrahim kuar. Ibrahim suka betul, nak kejar burung.. Tak lama lepas tu babah kuar, then sambil tunggu kak Saba, kitaorg pun amik piccas.. amik sign board parking, kat sini memang ada khas parking utk keluarga yg bawa anak.. kalau kat Malaysia, rasanya kat Tesco Extra Cheras ada jenis parking yg sama, kat tempat lain cam tak pernah nampak plak.. Ibrahim plak busy asik nak kejar burung, sampaikan tak nak amik gambar, sabar jela! Then bertolak balik.. Terima kasih bebanyak pada Kak Saba & Bro Arif sbb bawa kami ke Car Boot & Asda..


Inila toys yg kami beli untuk Ibrahim masa kat Car Boot, HP, Dragon & Barney.. murah je, 3 tu 2pound only.. Baju yg Ibrahim pakai ni pun dari Car Boot gak, cantik kan?!

4 comments:

gee ryder said...

borong jgn xborong...cutela toy tu..tp aqeel skg dh xsuka sgt softtoy..dia suka gadget tp mgkin dia dh bsr sket cam ibrahim, dia akn suka blk kot...

unique1012 said...

kak gee,
hehe.. maybe sbb dari kecil dah memang ajar dia main soft toy kot.. :)
tak balik kg lagi ke? sini dah raya arinih..

tunfrida said...

akhirnyaaa...berjaya gak dia ke car boot sale!

unique1012 said...

haha normi.. nasib baik ada org nak bawak ye..