~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Monday, October 27, 2008

Weekend activity...

Semalam bermulala day light saving, so waktu di UK kena lewatkan se-jam, jadi beza waktu Malaysia & UK bertambah 1 jam menjadi 8 jam berbanding sebelum ni 7 jam..

Around 10.30a.m kami didatangi oleh Penghulu MCCH, bro Zaini.. Tak tahu kisah, beliau bagi tau kami tentang robohnya lantai toilet rumah Kak Sabariah dalam pukul 4.00a.m semalam, innalillah.. amat terkejut kami mendengarnya, kami pun siap2 nak pergi rumah Kak Sabariah yg hanya selang 3 rumah je dari rumah kami..

Sampai rumah Kak Saba, ramai gak org.. tuan rumahnya pun ada, tgh berkemas papan2 yg jatuh kat dapur dari atas.. kesian betul.. sbb ada tetamu 1 keluarga dari Portmouth keluarga Kak Fazlina dgn suami & anak2 5 org, saja dtg beraya.. So kami pun pinjamkan toilet utk diorg mandi & buang air.. yela susahkan kalau takde toilet, dahla satu je..

Mama & Ibrahim, duk kat umah kak Saba, sementara babah gi kat umah tunggu diorg guna toilet, Ibrahim apa lagi, best betulla dia, dapat main wooden bead-wire maze, setiap kali dtg sini, benda ni la yg dicari, memang suka betul, pastu semalam ada plak kereta mainan, lagi la bertambah busy.. Mainan ni memang banyak kat UK ni, kat klinik ada, kat hospital ada satu ruang lg.. penuh dgn mainan ni..

Inila wooden bead-wire maze, skrg kitaorg tgh usha2 kat eBay Uk, kat umah kak Saba lebih kurang camni tp lagi besar, tak sempat nak snap pic pun
Tak taula bila boleh betulkan toilet tu, tp tuan rumah tu janji nak pasang tiles kat toilet tuh sementara waktu, maybe siap arinih, kak Saba pun nak try cari rumah lain, sbb risau gakkan kalau jadi lagi.. Setakat ni tak tau lagi pindah kemana.. tak bestla kitaorg takde jiran dah lepas ni.. tp semoga mereka dpt rumah yg lebih baik, insyaAllah..

Malamnya plak, kami dapat call dari Kak Saba bagi tau yg mereka dah ambilkan Stokin Khuff dari bro Wan M.Tarmizi, memang ada order tapi tak sempat lagi nak gi rumah beliau, alhamdulillah, semalam Kak Saba pergi rumah beliau ambilkan sekali utk kami, saiznya besar 1 saiz dari kasut kita.. bolehla guna masa winter nanti, amik air wudu' atas stokin ni je, salah satu sunnah Rasulullah gak..


Inilah stokin Khuff yg telah dipakai oleh Babah

Leather Socks (Khuffain) Azad Brand

These are the “Azad Brand” Leather Socks (Khuffain), “Azad” is delivering high class products since 1986, Azad is a renowned name in Local & International market famous for Perfect design and comfortable Fittings.

You can wear these socks house or mosque, true alternative of shoes best for use in winter. These leather socks have a zipper and snap closure. It is just like socks, you have to wear shoes with them if you are outside home or mosque. Each pair comes individually packaged in plastic bag.

Tips to size selection: if you want a tight fit select the same size as your shoe size, if not select the next larger size than your shoe size. We recommend you to wear normal socks inside these socks for better results. Due to hygienic reasons, this product is not entitled for refund or exchange.

Source:http://www.idara.com/store/index.php?act=viewProd&productId=635

2 comments:

tunfrida said...

very good info, Nabila. mana tahu akan datang kita pulak kesana. idak pun, ia tetap satu pengetahuan baru. thanx.

unique1012 said...

normi,
itula kita pun baru tahu bila sampai sini, memang satu pengalaman baru..