~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, October 3, 2008

2nd Day Hari Raya

1st Oct 08, hari ni siang memang tak beraya ke mana2.. cuma tghri tu, babah ajak kuar pergi cybercafe, nak copy document & nak pergi beli barang skali, nak dijadikan cerita, semua groceries tutup, nasib baik ada satu je yg buka, tp mahal skitla.. nak buat camna, beli gakla skit.. Terlupa plak, yg orang Pakistan ni raya sehari lewat dari UK, diorang ikut negara diorang.. Yg kitaorg ni ikut je org UK ni.. so sbb tu semuanya tutup.. tp ada gakla yg bukak..

Sementara tunggu babah photostat, kitaorg dudukla kat luar kedai yg tutup.. punyala sejuk sbb tgh hujan renyai, dgn angin yg kuatnya.. sbb nak tunggu ujan berhenti tak taula bila.. redah je..


Ibrahim plak excited tengok burung, sbb ada burung plak seekor berteduh kat tempat kitaorg tunggu tu.. agaknya burung tu pun kesejukan!!! :) So menjerit2la Ibrahim panggil burung tu, nasib baik tak nak kuar stroller, kalau tak payah gak.. Sampaila babah settle pun burung tu still kat situ..

Lepas tu kitaorg lintas jalan nak pergi, singgah plak kedai utilities & barang2 rumah, pastu terus ke groceries, nak beli ayam, jus, sayur & buah.. pastu hujan lebat balik, terpaksala tunggu kejap sampai hujan berhenti.. pastu kami pun balik..


Malamnya lepas Maghrib, penuhi jemputan kak Sabariah kerumah beliau.. kali ni dah 2 kali kami pergi.. hehe.. ramai gak yg datang, kami jumpa keluarga Dr Zuraina yg dah tinggal kat UK ni 12 tahun.. lama tuh!.. banyakla kami tanya tentang pengalaman diorang duduk kat sini.. pastu adala lagi 3 keluarga yg hadir.. Kak Na & anaknya, yang pernah duduk di rumah kitaorg duk skrg ni.. kami pun berborakla sampai kul 9.30pm, then kitaorg pun minta diri nak balik.. Makanan memang best! pulut panggang oven, kari ayam & daging, rendang daging, kek lapis masam manis, kuih2 raya & teh panas.. memang happening!! Tapi tak sehappening macam kat Malaysia!! Kat Malaysia sampai tak larat nak makan.. :)

2 comments:

mas said...

kak
selamat hari raya,maaf zahir batin

mas baru masuk keje ni, raya ke 6,
monday blues lg
hehe

unique1012 said...

mas,
selamat hari raya, maaf zahir & batin..

raya blues ke lagi? hehe kimsalam semua ye..