~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, October 5, 2008

Genap sebulan di bumi Manchester

Hari ni 5th Oct 08, genapla sebulan kami di sini.. Banyak benda yg berlaku dalam masa sebulan ni.. semoga Allah memberi kemudahan kepada kami disini.. Doakan kami ye semua..

Perkembangan Ibrahim setakat hari ni..


1) Makan makin kuat - tak kisah makan apa pun kecuali buah
2) Minum susu pun kuat gak.. kadang2 sampai 2 round sekali
3) Pandai bercerita, tp bahasa diala.. yang kita paham pun byk gak
4) Suka tengok Cbeebies channel, tak pernah jemu..
5) Pandai bergurau.. Main cak2, suka kalau org geletek dia..
6) Pandai nak basuh tangan & mulut bila lepas makan
7) Suka gosok gigi..
8) Suka kalau kita bawa dia keluar, naik stroller..
9) Suka tak nak pakai baju & seluar, kena paksa baru nak pakai..
10) Suka main air dalam bath tub bila mandi..
11) Tido tak nak pakai selimut, maybe dah terbiasa dari Malaysia lagi..
12) Suka buang barang ke bawah dari tingkat atas - tak kisahla apa2 je yg dia nampak, kononnya berkemas la tuh..
13) Suka tido, time sejuk2 ni..
14) Suka tengok majalah argos, pastu koyakkan..
15) Paling suka main bola & goft stick
16) Kalau cakap nak makan je, dah tau terus gi bilik makan tunggu sampai semua ready..
17) Tak sabar kalau nak apa2.. :)
18) Suka panggil babah kuat2, hehe.. babah selalu dok kat atas..
19) Suka menyendel kat mama bila tengok tv..
20) Suka amik mana2 kertas or plastic yg tak pakai pastu gi dapur buang dalam tong sampah..

Alhamdulillah, Ibrahim la penyeri mama & babah di sini, kalau takde mesti mama dah boring!

2 comments:

DYLA said...

sejuk di manchester skang ye nabilah...

ibrahim suka nmpaknya kat sana...

sekejap je dah sebulan. so nabilah mcm ne kat sna? dah ramai kwn nmpaknya tue

unique1012 said...

dyla,

hehe.. a'ah Ibrahim memang suka sejuk2 ni.. mama & babahnya je yg tak tahan! sekarang ni paling sejuk 3 darjah celcius, paling tinggi pun dalam 10.. itupun petang2 skit.. malam sejuk balik!

malaysia gak lg best! kawan tu nak kata ramai tu, bolehla.. makin bertambah..