~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, October 7, 2008

Let's watch CBeebies!!

Setiap hari memang Ibrahim tak pernah lepas menonton CBeebies channel, bayangkan dari bukak tv sampaila tutup tv.. channel ni je, takde channel lain, melainkan kekadang babah nak tengok, barula tukar..

Apa yang best sangat kat channel ni?? Macam2 ada.. Start 6.00a.m until bedtime hour diorang 7.00p.m.. nak tau apa character yg ada dalam channel ni?? stay tuned! Diorang ni bagi mama memang creative & menyeronokkan.. ada story, ada creative time, ada menyanyi, menari & macam2 lagi.. So memang tak bosanla Ibrahim tengok.. tp bagi kita org dewasa agak bosan gakla, sbb diorang akan ulang 2 kali certain rancangan yg sama satu hari.. Tp bebudakkan memang suka ulang2..

Antara rancangan yang Ibrahim suka sangat tengok!

Yang ni Andy Pandy, yg tengah tu.. comel je character cartoon dia kan..


64 Zoolane, bedtime story yg diceritakan oleh binatang2 kat zoo ni untuk budak pompuan ni..


Yang ni plak, Charlie & Lola.. character adik beradik yang suka bergaduh tapi kekadang saling bantu membantu..


Pastu, Get's Squiggling, kucing ni ajar camna melukis & akan ada cerita disebalik character yg dia lukis tuh..

Tikkabilla, lebih kepada story, nyanyian & kekadang sudut kreative oleh pengacara rancangan ni..


In The Night Garden, rancangan ni kegemaran Ibrahim, suka tengok Upsy Daisy & Iggle Piggle yang kelakar.. setiap hari ada 2 kali siaran tengahari & 6.20ptg..

Pingu, Ibrahim memang suka tengok sejak dari Malaysia..

Teletubbies pun Ibrahim suka tengok sejak dari kat Malaysia.. Ibrahim suka dgn LaLa & Baby yg dalam matahari tuh, hehe..


Balamory, setiap hari story yg berlainan, berkaitan dgn nursery kat Balamory ni.. yang ni memang org betul yg berlakon, bukan cartoon.. ada menyanyi & bercerita.. 2 kali ulang gak sehari..


Space Pirate, ni pun Ibrahim suka tengok.. banyak nyanyian gak & agak kelakar..


Bob the Builder, pun Ibrahim suka.. macam kat Malaysia kan..

Lazy Town, pun Ibrahim suka tengok, campur character manusia & cartoon.. Yang ni pun asik menyanyi je & bersukan..


Secara keseluruhannya, channel ni memang berjaya membuat Ibrahim leka satu hari, memang tak boleh tak tengok.. Selain tu ada gak dokumentari haiwan yang agak menarik, barula mama perasan Ibrahim ni memang suka haiwan, hehe..

Source: www.bbc.co.uk/cbeebies/

5 comments:

DYLA said...

ayo ibrahim suak haiwan2 yer.. heheh.. comel kot pada dia nabilah...

mcm ne mummy nak tgk tv kalau asik ibrahim je....

mujur la mummy bleh main internet.

mas said...

Kak,
kt mesia ni pon ad channel camtu gak, pnuh dgn kartun2 dan citer budak2..kt chnanel astro ceria 611, kalo blk kg slalu berebut dgn ank sedara, diaorg asyik nk tgk channel ni jer, huhu

unique1012 said...

dyla,
takperla bagi canla pada dia.. hehe, nasib baik ada internet kalau tak, tak taula nak buat apa, takkan asik nak masak je..

mas,
kitaorg mana ada astro kat malaysia, kalau adapun tak subscribe cartoon, ibrahim tengok kat tv biasa je.. atuk dia tengok sport je kat Astro.. hehe kalau kat UK ni memang free je channel ni under BBC.. tu yg leka sangat tuh..

tunfrida said...

MHI je yang belum timbul lagi minat nonton kartun... selamat ummi nya ni, masih boleh nonton AFC. idakle rebut-rebut... heheh

unique1012 said...

normi, hehe bagusla.. tak yah rebut2, hehe