~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, October 1, 2008

Jom kita beraya!~

Semalam kitaorg hanya beraya 2 rumah.. pepagi biasala kan babah pergi solat sunat Aidilfitri dgn keluarga kak Saba di Cheetham Hill Community School, balik lebih kurang pukul 10.30a.m.. balik2 je makan, mama tak masak pun, makan lauk yg sepatutnya untuk sahur sbb kami memang tak sangka yg UK ni beraya awal sehari dari Malaysia.. dah kenyang! Sebelum kuar, tetiba dgr org bell & ketuk2 pintu, ingatkan siapa, rupanya postman, parcel yang dihantar oleh mama Penang dah sampai! best best! pastu dapat call from bro Fadil pun cakap parcel yang kami hantar bulan 7 dulu pun dah sampai.. betapa lamanya!! Mana taknya, hantar pakai laut.. Alhamdulillah..


Dalam pukul 12pm, ingat nak kuar jalan kaki je ke rumah Kak Lin, tp sbb hujan, terpaksa call bro Fadil untuk jemput kami.. Sementara menunggu bro Fadil, kami pun pergila rumah Kak Saba.. Kak Saba tengah busy nak masak pulut lemang.. kami pun makanla kuih raya, macam2 biskut ada, biskut arab, ais krim coklat, tart nenas, almond london, bukit kacang & etc. Kak Saba ni memang rajin buat kuih, kek & lauk pauk, kami pun dah order tart nenas buatan beliau, memang sedap!

Dalam 12.30pm bro Fadil dtg utk mengambil kami di rumah Kak Saba, meriah sungguh rumah bro Fadil, ramai gak yg dah dtg, sampai2 je jumpa Dr Shida sefamily, bro Anas dgn anak2nya, pastu datang plak Kak Intan sekeluarga, dan dah nak balik datang lagi satu keluarga.. Makanan punyala banyak.. nasi briyani, daging kari, udang, ayam rempah, kek coklat, butter cake, kerepek2 dari Malaysia, puding jagung, air sirap, air kopi, byk betul makanan, semuanya Kak Lin yang buat, rajin betul kan.. kuih raya pun banyak, mazola, butter cookies & mcm2 lagi, tak ingat nama, hehe..

Tengokla babah & Ibrahim tengah makan apa tuh, ni je yg sempat snap..

Sebelum balik sempat kami bergambar dgn Kak Lin & bro Fadil, anaknya Irfan takde plak, busy main dgn kawan2nya kat atas..


Terima kasih bebanyak pada keluarga Kak Lin atas jemputan ni ye.. kenyang betul!! :)

Balik2 je terus bukak parcel yg kami hantar.. terasa meriahla skit, semua rempah2 dari Malaysia & baju mama skit..



Ok semua, selamat beraya sakan!

No comments: