~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Tuesday, October 14, 2008

Boiler Heater dah ok, alhamdulillah, tapi.....


12 Oct08 - Tunggu punya tunggu.. tak sampai2la Uncle Khan ni.. Last2 kul 5.00 lebih baru kelihatan, sambung paip yg belum bersambung.. akhirnya kul 9.00 mlm baru settle, alhamdulillah.. tp ada lagi yg belum settle, barang uncle ni tak di pick up lagi sampai la hari ni..

13 Oct08 - semalam kata nak datang lagi, kononnya nak check heater ok ke tak ok, kira cam post moterm la.. Tp malam tadi, mama saja2 belek2 heater boiler baru tuh, macam ada yg tak kena je.. rupa2nya ada satu lagi paip tak bersambung lagi, paip sambung ke luar utk buang air yg berlebihan.. patutla tak berkemas lg barang uncle ni.. tak siap lagi keje rupanya..

Sudahnya berkejar2 la kami semalam, membeli barang2 dapur di Manchester Super Store, sbb dah berjanji dgn uncle ni nak dtg tengok heater kami.. sepatutnya weekend arituh, tp sbb kerja2 ni tak selesai, dah bertangguh.. alih2 jumpa uncle ni kat situ, hehe.. dalam 1/2 jam selepas kami balik ke rumah datang uncle ni tapi tak buat apa2 pun, cuma check air kat sinki panas ke tidak.. pastu tanya lagi bila lagi babah free, nak dtg tengok lagi, maybe nak sambungkan paip yg masih belum bersambung.. tak taula bila bleh settle abis problem ni kan.. sabar jela..

2 comments:

-ummu amin- said...

nabilah.. kenapa cam 'lembab' jer technician tuh?? buat keje cam acuh tak acuh jer..

unique1012 said...

kak ayu,

hehe, itula style org UK ni bekerja.. kekadang memang tension..