~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, October 23, 2008

Parcel oOOo parcel!~

Minggu ni je byk gakla dapat parcel.. Sbb skrg ni kitaorg tengah meng-explore eBay & Amazon UK, so banyak gakla yg kitaorg try beli.. Kalau di eBay, utk dapat product yg murah, kena bid depends on seller punya harga.. Selalunya kitaorg bid start dari 1 pence.. Kalau di Amazon UK, cam biasa takde bid2, tp harga bleh tahan murah.. Bayar plak guna debit card + solo or maestro or visa any bank di sini.. Amat mudah kan.. Selain membeli, boleh juga menjual, setakat ni tak try lagi..

21st Oct 08, Pagi2 sebelum ke primary care center bawa Ibrahim, sampai 1 parcel.. mama tak buka pun, balik dari primary care baru buka, barangnya adalah Lindam food & bottle warmer, yg ni dapat 1st bid terus.. Ingatkan nak beli Avent punya brand, tp semua mahal.. Okla dah try guna, amat berguna utk memanaskan susu Ibrahim yg kekadang tak habis diminum, nak buang sayangla plak..



Petangnya, lepas balik dari Hospital, dapat lagi satu parcel, kali ni DVD cara memandu di UK ni, ada 3 DVD.. abis blaja ni blehla amik lesen UK.. keretanya takde, busy plak nak amik lesen, mana taknya lesen Malaysia valid 1 year je lepas sampai di sini, lepas tu dah kena amik lesen UK.. kalau nak hire kereta sewa pun kena ada lesen yg valid.. so bolehla buat2 menambah ilmu.. satu lagi kelebihan lesen UK ni, tak payah nak renew lepas dapat lesen UK ni, pastu valid sampai bila2 dan bleh guna di EU country gak.. blaja je dulu, tak taula bila nak amik lesennya..


22nd Oct08 - pepagi dalam kul 10.00 sampai lagi 1 parcel.. Yang ni best punya jauh dari Malaysia.. Atuk & nenek TPG yang kirim.. Macam2 ada, kuih raya 3 jenis, serunding ayam & daging, perencah2, beehoon, ikan bilis, maggi pun ada, hehe mewah betul dgn makanan.. insyaAllah takla kelaparan kitaorg kat sini.. Terima kasih bebanyak ye atuk & nenek!



Petangnya plak, dapat lagi 1 parcel.. kali ni memang yg ditunggu2 oleh Ibrahim, hehe.. agak2 apa dia?? Iggle Piggle, one of character In The Night Garden.. Ingatkan besar, rupa2nya kecik je.. takperla kan yg penting Ibrahim happy!



Tengokla apa babah dia buat kat Iggle Piggle pada Ibrahim.. Ibrahim tak perasan lagi tuh, :) Kitaorg gelak, Ibrahim pun ikut gelak!



Hari ni dapat parcel lagi.. Yang ni baru je order semalam, hari ni dah sampai, cepat betul kan.. Computer microphone, bolehla guna untuk skype dgn wan, atuk & nenek nanti.. selama ni diorg selalunya tak clear dgn suara kitaorg kat sini.. InsyaAllah lepas ni okla kan..




So lepas ni ada lagi ke parcel yg sampai?? Memang ada benda yg nak beli lagi, insyaAllah.. Tungguuuu....

4 comments:

aFkaR'z said...

i really tot u are in msia

hehehe... skang baru paham

gee ryder said...

cam menarik je bottle warmer tu...hubby k.g ada gak kdg oder brg kt amazon tp cam besela smpai msia kena thn kastam pastu mcm² lak dia nk chargenye...leceh tul..
ktsana kalo oder, direct door 2 door ke? brg² tu oder dr uk or us

tunfrida said...

terharu rasanya nengok parcel dari tok + nenek tu...alahaaii, rindu kat cucu dan cicit nan sorang jauh dari pandangan.

MHI ada gak warmer gitu cuma bezanya its travelling warmer. so, bley plug in dalam kete je. heh

unique1012 said...

afkar'z

hehe, tengah merantau ni :)

Kak G,
Barang2 ni semua dari UK, direct hantar ke rumah, kira tunggu jela, sebenarnya boleh hantar kemana pun cuma mahalla postage dia, kalau tak sampai boleh complaint.. Tp selalunya ok, unless kat eBay, kena tengok reputation seller tuh, kalau ada negative comment dr buyer lain baik tak yah beli kat dia.. tak taula plak kena tahan kastam.. beli barang apa tuh?

normi,
baru nak men-try guna warmer sblm ni tak pernah, hehe.. kat sini susu cepat betul sejuknya, ada warmer bleh panaskan cepat skit.. kat Malaysia, mahal betulkan harganya..