~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Friday, January 16, 2009

Let's go to Manchester United Stadium!~ Part2

Tour group kami bermula pd pukul 2.40pm, ramai gakla, dalam 20 org gak, dipimpin oleh Aunty Mat Salleh.. waktu ni memang tak bawa stroller, tinggal kat muzium sbb susah nak bawa naik turun tangga.. Ibrahim memang excited betul, asik nak jalan je, hehe.. dukung pun tak nak..


Memula skali, kitaorg dibawa ke tingkat satu, bhgn penonton.. duduk sekejap sementara tour guide tu bercerita..kira bhgn tepi dekat tempat penjaga gol.. mulala amik gambar segala, tak concentrate pun dgn apa yg tour guide tu cakap, hehe..


Pastu turun ke bawah tp still tempat yg sama.. lg dekat la ke bhgn tepi padang.. pastu pergi ke tempat dimana semua disabled ditempatkan, memang bagus ada bhgn tempat kerusi roda, diorg ni amat prihatin dgn disabled..


Lepas tu kitaorg turun lagi satu tingkat, bhgn bawah skali.. kali ni kena lalu dulu bhgn store2 yg jual makanan ringan pastu ke arah vip lounge, kira macam lorongla, kat tepi2 dinding banyak gambar & sejarah2 lampau MU Team..


Pastu naik atas balik, bhgn lounge tempat pemain berehat, kat sini gak ada Internation Honours Board & juga gambar2 pemain MU, waktu ni susah tul nak kawal Ibrahim, naik atas mejala, seronok betul dia, memang kitaorg tunggu semua org gi dulu, biar kitaorg jalan last skali, hehe..


Bhgn sebelahnya plak pemain punya changing room, so dlm keadaan Ibrahim yg tak duk diam tu, sempat gak kitaorg amik gambar, pastu kitaorg kuar tunggu kat luar sementara tour guide tu bercerita.. kat luar bilik, amik gambar plak dgn nenek Mat Salleh tu, suka betul dia kat Ibrahim, hehe..


Lepas tu turun bawah balik, gi bhgn tempat pemain nak kuar waktu perlawanan.. berhenti lagi dengar tour guide bercerita.. Ibrahim busy nak berjalan..


pastu lalu tepi padang betul2, Ibrahim suka betul.. tak nak berpegang pun.. sabar jela anakku ini.. macam faham je dia bila tengok padang tu..


Then jalan ke depan lagi, dah sampai tempat duduk pemain lawan or visiting team.. posing2 kat situ, Ibrahim plak busy turun naik tangga, ada je yg dia nak buat, hehe..

Kira tempat ni yang last skali kitaorg pergi, pastu kitaorg naik balik.. last2 keluar kat bhgn kedai balik, ingatkan masuk balik muzium.. dahla babah kena amik stroller balik kat muzium, bleh tahan jauh gak, hehe.. sian babah.. sementara tunggu babah amik stroller, mama & Ibrahim tunggu kat dalam kedai.. lama gak tour ni, hampir 2 jam gak..


so nak tau tak apa yg kitaorg beli kat MU store ni?? Takde apa sangat, t-shirt MU sepasang & bola utk Ibrahim, key chain & fridge magnet.. & juga MU visitor passcard sbg kenangan.. Pastu kitaorg pun terus balik rumah, penat tul hari tu :)

No comments: