~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, January 18, 2009

Jom gi University of Manchester!~

Ahad lepas, pepagi lagi cam biasa, mama prepare food sbg bekalan.. babah nak bawa mama & Ibrahim gi Manchester Business School (MBS), tempat babah study.. sblm bertolak, mama practise bawa keta dulu, hehe.. kali ni bawa jalan jauh skit, adala confident skit, tp still have to make more practise!!


Pastu bertolakla kami ke The University of Manchester, tak jauh pun, around city gak.. Sampai2 je startla berposing, hehe.. memula jenjalan kat bhgn luar MBS west, babah tunjuk kat mana selalu babah gi kelas.. bangunan atas tu la.. Dari awal lagi Ibrahim dah tak nak duk dalam stroller, puasla kitaorg pujuk..


Lepas tu kitaorg lintas jalan.. ingatkan nak naik gi cafe tempat babah selalu gi, tp susah skit sbb kena naik tangga, takde lift kat bhgn ni, lagipun kebanyakannya tutup hari Ahad, semuanya berkunci.. so just jalan2 kat luar jela.. lalula sblh Kilburn building, pastu terus ke Crowford House bhgn east, tempat dimana study room babah terletak.. nak masuk ni kena ada password, sempat lagi bergambar dalam lift, hehe..


Sampai kat atas, babah lupa code password utk masuk, call la kawan2 dia yg sama2 study kat situ.. dah dapat, masukla kitaorg ke bilik study babah.. ingatkan takde org, ada 2 org kawan babah tengah study, hehe.. Dapatla mama & Ibrahim jumpa diorg, Wan Nur dari KL & Kong dari Vietnam, suka plak Ibrahim dgn Kong ni, hehe..


Tengokla gelagat Ibrahim, suka betul dapat jalan2 kat school babah, pas bergambar kitaorg makan kat pantry , diorg ni baik2 belaka, siap jamu biskut & coklat lg tuh utk Ibrahim..


Sebelum balik, sempat lg posing kat depan MBS building, lepas tu kitaorg balik umah jap, solat & kuar balik gi Manchester Fort, gi Asda Living & Argos.. Then terus ke Worldwide, halal supermarket, agak ke atas lagi ke arah Bury Old Road, beli barang2 dapur, alang2 ada kereta jalan2 la tempat lain plak kan.. Lepas beli barang, kitaorg pun balik rumah..

6 comments:

Wan Ammar Muqri said...

nabilah, bila gi uk ni... moga bahagia di sana.. eh nak tanye.. parcel dr m'sia hantar thru Pos Malaysia ke.. nape k.tini nak hantar kat adik kat sheffield dia kate foods tak boleh post...-kak tini telekom

unique1012 said...

Kak Tini,
bulan 9 ari tuh, thanks eh, insyaAllah, doakan kitaorg tau..

parcel tu memang thru Post Malaysia, declare pakaian even dlm dia mknn, dia tak tanya bebanyak pun, hehe.. kalau mknn memang tak lepasla..

gee ryder said...

suka sgt dh ibrahim dpt bejln ktsitu...
ramai org msia ke ktsana?

unique1012 said...

Kak Gee,
a'ah, Ibrahim memang suka berjalan, hehe.. ramai gak Malaysian kat sini, gi memana mesti jumpa :)

tunfrida said...

akhirnya dapat juga ibrahim ke skool papanya...

dah melasak ke ibrahim sekarang?

unique1012 said...

normi,
akhirnya kan dpt gak pegi sini..

Ibrahim ni memang asik melasak je kejenya, hehe..