~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Saturday, January 3, 2009

Jumaat yang Cerah!~

Hari ni seperti minggu lepas gak, kitaorg kuar lepas Asar.. Alhamdulillah, cuaca agak cerah tp still sejuk!~ Kali ni mama tak lupa pakaikan Ibrahim glove dr dalam rumah lagi, hehe.. Punyala besar, hari tu beli tak jumpa yg kecik.. takperla yg penting bleh tahan sejuk kan..


Sempat lagi bergambar masa kat luar rumah, waktu ni Ibrahim masih tak duduk dlm stroller lagi.. suka betul Ibrahim dapat jalan kat luar rumah.. Pastu kitaorg menuju ke Pharmacy tak jauh dari rumah ni, tp still kena lintas jalan dulu baru sampai.. Tujuannya nak cari multivitamin utk kitaorg.. adala jumpa tp utk adult je.. Ibrahim punya takdela.. tp takper Ibrahim punya still ada lagi.. Pharmacy ni tak besar sangat & terletak bersebelahan dgn Collegiate Medical Centre.. Sempatla gak bergambar kat sini, tp kat luar jela..

Ibrahim baik je waktu kat dalam pharmacy tu.. duk diam2 dalam stroller, tengok budak2 pakistan yg sibuk main kat dalam tu, hehe.. pastu mama & Ibrahim kuar sementara tunggu babah bayar..

Pastu kitaorg terus menuju ke HSBC atm, sblm tu sempat lg babah order kebab & pizza kat Punjab Tandoori Fast Food Restaurant.. then terus lintas jalan ke Manchester Superstore.. beli barang dapurla apalagi, hehe.. Hari ni agak ramai dtg berbelanja disini, panjang betul beratur nak bayar kat kaunter.. Lepas bayar kitaorg lintas jalan balik, amik kebab & pizza yg dah diorder tadi.. Terus ke kedai top up electric, org kedai tu pun sampai dah kenal mama, hehe..

On the way balik, lepas lintas jalan, baru mama perasan yg glove Ibrahim sebelah sudah takde di tangan.. sudah, mana plak cicirnya.. ermm.. mesti sebab longgar, baru sekali pakai, dah ilang eh.. lain kali kita cari yg lainla ye.. Balik umah, kita makan dulu!~

2 comments:

gee ryder said...

lucula ibrahim ni, botol tu xlekang dr mulut dia...
tp dia nmpk behave je selalu, duk je dlm stroller tu...
kalo aqeel lama dh melompat nk turun...

unique1012 said...

Kak Gee,
a'ah, Ibrahim memang suka sangat hisap botol.. hehe bila dia dah boring sgt barula dia busy nak kuar stroller..