~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, January 15, 2009

Let's go to Manchester United Stadium!~ Part1

Sabtu lepas, babah nak bawa kitaorg pergi Stadium Old Trafford or lebih glamer dgn nama Manchester United Stadium.. Teruja abis, hehe.. padahal nak kata minat bola tu takla jugak.. Sbb dah ada kat sini, so pergi jela kan..


Sebelum pergi amik gambar dulu dgn keta sewa tu, hehe.. pastu babah suh mama bawa pusing2 area ni beberapa pusingan, kena praktis bawa keta, sementara ada keta ni.. almaklumla manual, memang terkial2, mana taknya dah lama tak bawa keta manual.. selama ni auto je memanjang, hahaha..


Pastu barula kitaorg bertolak ke Manchester United Stadium, takla jauh sangat, dalam 20 minit je.. sampai2 je terus masuk kedai dia, besar gakla.. sebelum bershopping sempat lagi bergambar dalam kedai..semuanya barangan berjenama MU.. so kitaorg pun pilihla mana yg patut, tp mostly utk Ibrahim... Ramai betul org yg dtg, maybe sbb weekend.. sampaikan nak bayar pun beratur panjang..


Lepas tu kitaorg jalan2 kat bhgn dalam stadium, nampak org beratur panjang, kitaorg pun ikut beratur gak sbb nak beli ticket utk muzium & tour stadium.. ramai betul org.. dah beli ticket, naik tkt 3 bhgn muzium tanya counter, turn kitaorg utk tour stadium tu dalam 2 jam.. terjumpa adik from Malaysian dari Birmingham, tunggu kawan tgh tour stadium..

Babah ajak gi tempat lain dulu, kitaorg ingatkan nak gi Trafford Center dulu, pastu nanti dtgla balik.. Tp terpergi City Park, memang just opposite area stadium tu, hehe.. last2 pergi Curry je, haha.. Makan dlm keter, pastu dtg balik stadium..

Sebelum gi tour, kitaorg jalan2 dulu kat muzium..


Tak concentrate sangat, sbb busy dgn Ibrahim yg tak nak duk dalam stroller dah, asik nak berjalan je.. excited betul dia!! hehe.. Kitaorg plak yg risau.. Tp memang byk piala2, history2 & gambar2 tentang team MU..


Siap ada permainan lg utk pengunjung bermain bola, tp kena masuk duitla siapa yg nak main.. Tengokla Ibrahim tu, bukan nak duk dalam stroller, dia plak yg tolak stroller, hehe..

3 comments:

DYLA said...

best nyer nabila dpt ke old trafford tu..

gee ryder said...

wah mmg best ni dpt ke old trafford

unique1012 said...

dyla & kak gee,
peminat Man U ke? hehe.. bestla gak, ;)