~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Thursday, December 4, 2008

Our First Trip to Manchester City Center!~ Part 1

Semalam, dah tghr baru babah cakap nak bawa mama pergi city center, so mama pun siap2kanla Ibrahim & settle apa2 yg patut sebelum keluar.. Tak naik bas pun, kitaorg telefon private taxi suh dtg amik kat umah.. Punyala mahal, hehe.. nak buat camna, naik bas pun lebih kurang je harganya.. tp lebih convenient lg naik taxi, sbb tak crowded.. Susah skit nak bawa Ibrahim dgn strollernya lagi..


Sampai2 je.. excited betul mama, sbb nampak The Wheel of Manchester dari jauh! hehe.. apa lagi amik gambar jela kerjanya.. Yela, mama & Ibrahim kan first time dapat jalan2 kat town dgn babah.. Alhamdulillah hari pun cerah, so tak risau sangat pasal hujan.. Tp agak sejuk sbb time Winter skrg ni..


Byk gak shopping mall around city ni, mula2 bergambarla mama & Ibrahim depan Next, pastu ke arah The Wheel of Manchester yg hanya bertentangan dgn Arndale Shopping Center, sebelahnya plak Selfriges & Co, shopping center gak..


Pastu, babah ajak kitaorg naik The Wheel Of Manchester, tak ramai org, so takdela beratur panjang.. Siap boleh bergambar lagi dekat counter.. Sbb takde org tunggu pun kat belakang.. Harganya pun agak berpatutan, so bolehla nak merasa naik wheel ni.. Masa tengah tunggu nak naik pun sempat lagi bergambar.. hehe..


Masuk2 je dalam wheel, amik gambar lagi.. Ibrahim tak takut pun bila wheel tu bergerak! Relax je dia, hehe.. Siap berdiri sorang2 sambil pegang tempat duduk.. bagus anak mama ni, tak gayat macam babah, haha.. jgn marah babah.. Tp botol susu tetap jadi teman setianya walau dimana jua Ibrahim berada..


Wheel pun mula bergerak perlahan2 sampaila kepuncak, pastu berhenti sekejap, so dapatla kitaorg menikmati permandangan luar sekitar Manchester dari atas, best betul!! Memang amat indah.. Pastu terus berputar perlahan2 beberapa pusingan.. Puas hatila!! Dalam tu kan panas, bagus gak dapat panaskan badan sekejap..

5 comments:

Ummu Auni said...

aik jauh ke manchester dari situ?

gee ryder said...

wah lg best dr eye on msia ni..
ibrahim ni baik betul, duk je dia dlm stroller tu pastu xlekang ngn botol susu dia hehehe...

unique1012 said...

Kak Aini,
Maksud akak dari rumah ke city ke? tak jauh sangat, tp saya ni duk umah je, baru ni hubby bawa gi town, hehe..

Kak gee,
kitaorg tak pernah lg naik yg kt Malaysia, hehe.. ibrahim memang camtu, yg penting bergerak! kalau stop lelama dia cepat bosan, mulala buat hal, botol susu tu cam biasa, nak kurangkan sejuk, hehe..

tulip said...

seronknya tengok... bila dapat merasa ke sana...

unique1012 said...

zeaty,
insyaAllah, ada kelapangan & rezeki lebih, boleh punya.. tak skrg mungkin akan datang, siapa tahu, betul tak? ;)