~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Saturday, December 6, 2008

Jom kita makan!!~~

Dalam minggu ni je, sempat gak mama buat 3 jenis dessert.. Yang first buat pengat pisang, tp takde sagu, so semata2 pisang, gula & santan jela, hehe.. dah lama tak makan pengat, alhamdulillah memang sedap!..


Pastu buat puding lapis jelly plak hari Selasa lepas, ni kira 2nd versionla, arituh tak lapiskan, kali ni buat lapis terus puding, jelly & buahan2 cocktail.. buat 2 jenis, jelly strawberry & mangga.. memang best!! Buat banyak, bleh makan puas2!!



Lastly, Khamis baru ni, buat moist choc cake lebihan adunan yg lepas, alhamdulillah, masih ok lagi.. cuma kali ni tak sebanyak yg harituh.. Ibrahim suka betul dapat makan kek!!


Time sejuk2 ni, memang asik lapar je, walaupun dah makan nasi.. so adanya desert2 ni blehla makan2 waktu tengah lapar, hehe..

2 comments:

tulip said...

mama ibrahim ni rajin betulla..
bg resepi buat jelly tu. macam sodap jer... ;)

unique1012 said...

zeaty,
nak resepi ke? ok nanti ye kita bagi.. memang sedap!!