~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Saturday, August 15, 2009

Jalan2 ke Muzium & City!~

22nd July lepas, mama & Ibrahim ikut babah gi uni ada hal skit tp kena tunggu plak sampai lepas lunch, ada 3 jam masa untuk menunggu.. so kitaorg pun pergila Manchester Muzium under Uni of Manchester yg terletak di Oxford Road.. masuk free je, besar jugakla, 5 tingkat semuanya..


Masuk2 je terus kitaorg gi tkt 2, ada pelbagai haiwan reptilia spt ular, katak & mcm2 lg kt tingkat ni termasukla juga kumpulan burung & rama2 yg diawet.. suka betul Ibrahim dpt tengok pelbagai haiwan.. Lepas tu kitaorg jalan2 lg dlm muzium tu sampaila ke ground floor, ada kedai juga dlm tu.. Babah belikan Ibrahim soft toy Sabertooth Tiger.. Suka betul Ibrahim!

Lepas tu, kitaorg gi singgah makan kt Abdul, mmg selalunya mkn kat sini kalau gi uni, food dia pun ok.. then lepas mkn, kitaorg teruskan berjalan di sepanjang Oxford road ke arah Utara.. on the way tu, nampakla BBC station tv kt Manchester ni, Palace Hotel yg cantik then akhirnya sampaila kami di St Peter's Square.. jauh gak tempat ni, dudukla kejap rehat kt situ..


Di St Peter's Square ni ada Metrolink Tram Station yg terletak dihadapan Manchester Central Library.. menghubungkan Piccadily Garden & G-Mex Metrolink Station.. dptla kami tengok train lalu.. ingatkan kami nak gi ke Town Hall tp dah tak larat.. last2 kitaorg patah balik ke arah uni of Manchester.. lepas settle hal babah, kitaorg pun balik..

5 comments:

MuMMy 2 Haqq said...

seronoknye jln2..

unique1012 said...

mmg seronok!! :)

isya said...

tk dpt pegi takpe.. dpt tgk kat blog nabilah pun jd la.. ;p

gee ryder said...

ktsana dh summer ke nabilah?
sonok ibrahim bejalan je kejenye yer hehe...
ibrahim dh bole speaking cam matsaleh ke? hehe

unique1012 said...

isya,
kita cerita pun mana yg ingat je, hehe.. alhamdulillah, manala tau ada rezeki nanti, insyaAllah blehla sampai :)

kak gee,
kat sini dah nak abis summer akhir August ni, September dah masuk Autumn.. sekejap betul masa berlalu.. ibrahim alhamdulillah, dah speaking gakla skit2, hehe..