~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Wednesday, August 5, 2009

Jalan2 ke MBS & Ikea!~

Hari Isnin 6/7/09, paginya.. mama & Ibrahim ikut babah pergi Manchester Business School.. hantar first year review report, nenek & atuk tak nak ikut.. so kitaorg jela yg pergi.. masa ni mmg tak ramai orang pun, semua org dah start bercuti Summer..


Masa amik gambar ni mama & Ibrahim je sbb babah pergi hantar report kt office, so Ibrahim jadi model mama sekejap, hehe.. Lalu depan Precinct Library, pastu pergi Percinct Shopping Centre, ada Barnardo's Store, jual pakaian & buku, Blackwell book store, Cafe, Netwest Bank, kedai buah & makanan & etc.. Kitaorg singgah makan & bungkus kt Abdul, pakistan restaurant di Oxford Road, pastu balik rumah..

Petangnya, kitaorg ber5 pergi ke Enterprise Car Rental, sewa kereta.. pastu terus balik rumah sekejap ganti kereta & solat Asar skali.. Lepas tu kitaorg ke Ikea Ashton-U-Lyne.. first time kami bawa nenek & atuk kesini, alhamdulillah sampai juga dgn bantuan GPS Navigation..


Memang besar Ikea ni & waktu ni tengah sales!! sampai2 je kami isi perut dulu kt cafenya, hehe.. lepas tu barula pusing2 Ikea tu.. dptla beli carpet rugs utk bilik tv & beberapa perkakas rumah yg lain.. lepas tu kitaorg pun balik!! Esoknya kemana pula?? tunggu ye.. luar skit dari Manchester :)

6 comments:

mama idzareef said...

ikea sini pn tgh sale..tp of cos la kaat sana lg best kan..lg besar byk choice..bestnya..

hmm..ibrahim br potong rambut ke?cam pendek je..

unique1012 said...

mama idzareef,
oo yeke, saya pernah pergi skali je ikea kt Malaysia, bleh tahan best gakla ikea sini, hehe..

a'ah potong skit je rambut Ibrahim bhgn depan sbb dah nak masuk mata, :)

mamaadam said...

wah sonoknye atuk ngan nenek ibrahim jalan kat sana..

eRiN said...

wah atuk n nenek ibrahim dah sampai ke manchester...bestnya..mcm lama jek derang kat sana k.billa.best..best..

unique1012 said...

mamaadam,
memang seronok atuk & nenek dpt jumpa Ibrahim kt sini, hehe..

erin,
alhamdulillah erin, ada rezeki lebih :) tak lama pun, 2 minggu je, tak puas rasanya!! jomla dtg sini dik oii, hehe..

eRiN said...

insyaAllah ade rezeki akan ke sana jugak...ehe