~~@My LiTtLe WoRLd@~~

Sunday, July 12, 2009

Jom ke Windsor Part2!~

Lepas abis naik boat, babah pergi tempat parking nak tambah duit lg utk parking hour.. sementara tu kitaorg pergi ke Royal Windsor Wheel tunggu babah disana, tak jauh pun dari situ.. Ibrahim pun dah lena time ni..


Jadinya mama, nenek & atuk je yg naik wheel tu, babah plak tunggu Ibrahim kt bawah, nasib baik ada pokok besar & rendang, blehla babah & ibrahim berteduh, takla panas sgt.. walaupun panas tp angin dia masih best!! Permandangan sekitar Windsor dari atas wheel memang cantik, nampak River Thames, Windsor Castle & bangunan2 sekitar Windsor tu.. disekitar Windsor wheel tu juga ada funfair & gerai2 utk pengunjung enjoy, tp kitaorg tak tengok pun..


abis je naik wheel, terus kitaorg jalan kaki ke aras Bus Sightseeing yg terletak di luar Windsor Castle.. Time ni blehla rehat, sambil round2 sekitar Windsor.. time panas2 ni memang tak teringin pun nak naik bahagian atas, skali lg kitaorg conquer bhgn bawah bas tu, hehehe.. Bas ni valid 24 jam & berhenti 11 perhentian, dlm masa 45 minit..


Dapatla kami melihat tempat2 menarik disekitar Windsor ni seperti, Eton College, The Home Park, Windsor Castle, River Thames & etc.. Kami tak berhenti mana2 pun, cuma perhentian ke 11 sbb lebih dekat ke parking lot.. dan terusla berjalan ke tempat parking..


Lepas tu, terus drive menuju ke Windsor Legoland, sampai sini hanya mama, nenek & atuk je yg turun.. tak masuk pun hanya nak amik gambar kt depan tu je, hehehe.. alang2 dah sampai, amik gambar je pun jadila kan.. mmg best tempat ni, mcm2 permainan ada, mcm genting highland gitu, tp sbb Ibrahim kecik lg rasanya masuk pun bukannya bleh main kan.. Ticket pun bleh tahan mahal gakla..

Then kitaorg terus bergerak nak cari Travelodge Hotel di Terminal 5 Heathrow.. punyala sesat, tak sampai2 tempat tu, kitaorg duk pusing airport Heathrow tu, last2 terus ke London, hehehe.. sampai London, ingatkan nak cari Malaysian Hall London, tp sbb dah nampak NCP carpark kat Edgware road, terus je kitaorg parking kt situ..


Edgware road ni mmg byk restaurant makanan halal, then kitaorg pun makan di Islamic Halal Restaurant, nenek & atuk makan nasi & kari ayam, kitaorg plak makan nasi ayam panggang.. alhamdulillah kenyang!! pastu kitaorg pun bertolak keluar dari London untuk cari balik Travelodge hotel, on the way tu lalu Chelsea menuju ke Heathrow Airport Terminal 5.. Akhirnya kitaorg jumpa hotel tu!! hehe.. Hotel ni lg best dari yg kt Bicester, ada aircond lg! memang selesala, tdo pun nyenyak!!

Esoknya kemana plak?? Next Entry ye!! :))

4 comments:

ninie's corner said...

wah.....seronok nyer.....tak dpg gi sana.........dpt baca & tgk pic Nabila & family pun jd le.......

unique1012 said...

ninie's corner,
takper kak, manala tau ada rezeki lebih nanti, insyaAllah.. :))

isya said...

mesti best kn? ntah bila plak isya nak merasa ke sana.. huhu

unique1012 said...

isya,
alhamdulillah, ada kesempatan nak berjln ni, jgn lepaskan.. insyaAllah ada rezeki nanti, manalah tau kan :)))